r
Nosalty Logó

Málnapürés vaníliás pohárdesszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Málnapürés vaníliás pohárdesszert
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 931 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 931 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A krémhez:

A málnapüréhez:

Elkészítés

A krémhez:

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A ricottát simára kavarjuk a krémsajttal és a joghurttal, majd hozzákeverjük a cukrot és a vanília rúd kikapart magját.
  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, hozzákeverünk 2-3 ek krémet, majd a maradék krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő krémhez keverjük.
  4. Elosztjuk 3 pohárba, és kb. 3 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A málnát elkeverjük a porcukorral, botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk, a krémre öntjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1960
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A desszertet vanília helyett ízesíthetjük citromhéjjal és citromlével.  

Hozzávalók

A krémhez:

A málnapüréhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...