r
Nosalty Logó

Málnaparfé csokival és mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norci79
Málnaparfé csokival és mandulával
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1155 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1155 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A málnát a mézzel és a levendulavirággal pépesítjük. Hozzáadunk 3-4 ek vizet.
  2. A habtejszínből kemény habot verünk és a robotgéppel hozzákeverjük az összeturmixolt málnát. Teljesen homogénre keverjük. Belekeverjük a pár szem egész málnát.
  3. Egy formába öntjük, és teljesen megfagyasztjuk, amikor elkezd szilárdulni kb. fél óránként átkeverjük, amíg tudjuk.
  4. Ha kellően megfagyott, pár másodpercre forró víz alá tartjuk a formát, majd kiborítjuk belőle a parfét egy tálra.
  5. Megolvasztjuk a csokit, és a parfé tetejére csurgatjuk, megszórjuk a mandulával.
  6. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, de egy kis ideig hagyjuk szobahőmérsékleten előtte, így élvezhetőbb lesz.
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8475
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Ajánló

Ha ez túl tömény lenne, akkor lehet úgy is, hogy 1,5 dl vizet és 0,5 dl málnaszörpöt keverünk a péphez, és azt fagyasztjuk le. Kicsit könnyedebb lesz, de nem lesz krémes, ez kásásan kellemes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Imádom a málnát és a fagyit, és ez nagyon bejött... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...