r
Nosalty Logó

Málnahabos piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kodak
Málnahabos piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Málnaöntet

353
Kalória
8.8g
Fehérje
71.5g
Szénhidrátok
4g
Zsír
135.6g
Víz
135g
Koleszterin
4.2g
Rost
46.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskóta

Krém

Málnaöntet

Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskóta

Krém

Málnaöntet

Összesen 2818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskóta

Krém

Málnaöntet

Összesen 155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    135.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5257.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    2082 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.9 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1084.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2100 micro
Összesen 2818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval. A folyamat felénél hozzáadjuk a cukrot is. A végén egyenként a sárgáját is belekeverjük a robotgéppel.
  2. Széles fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a sütőporral összekevert, átszitált lisztet.
  3. Egy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen szétkenjük rajta a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük 12 perc alatt.
  4. Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy feleakkora tepsibe rétegezzük a lapot és a krémet. Alulról kezdve, piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben.
  5. Hűtőbe tesszük, folpackkal letakarva fogyasztás előtt pár órára, hogy összeálljon.

Krém

  1. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből és 5 dkg cukorból.
  2. Utána a málnát 1 dl vízzel és a maradék cukorral felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
  3. Feloldjuk a vaníliás pudingport 1dl vízben, és a pürésített málnához adjuk, amit visszateszünk a tűzre, és 1 percig forralunk. Ezután elzárjuk a gázt, és gyorsan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

Málnaöntet

  1. Ugyanúgy készül mint a krém, csak a keményítőt fél deci vízben oldva tesszük a pürésített málnához. 1 percig forraljuk, ebbe nem teszünk tojáshabot. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Maradék fagyasztott málnából készítettem, receptújságos ötlet alapján.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!