Málnahabos piskóta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
15 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Krém
-
3 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
20 dkg málna
-
2 dl víz
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Málnaöntet
-
25 dkg málna
-
1.5 dl víz
-
8 dkg cukor
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
353
Kalória
8.8g
Fehérje
71.5g
Szénhidrátok
4g
Zsír
135.6g
Víz
135g
Koleszterin
4.2g
Rost
46.4g
Cukor
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
25g málna13 kcal
-
25g víz0 kcal
-
21 kcal
Málnaöntet
Összesen
353
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g málna104 kcal
-
200g víz0 kcal
-
171 kcal
Málnaöntet
Összesen
2818
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskóta
-
18.2g tojás23 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
6.6g tojásfehérje3 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
11g málna6 kcal
-
11g víz0 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor9 kcal
Málnaöntet
-
13.8g málna7 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
Összesen
155
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 135.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
353
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5257.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1205 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 2082 mg
-
Nátrium 1588 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.9 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 34 mg
Víz
-
Összesen 1084.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 926 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2100 micro
Összesen
2818
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
155
kcal
Elkészítés
Piskóta
- Tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval. A folyamat felénél hozzáadjuk a cukrot is. A végén egyenként a sárgáját is belekeverjük a robotgéppel.
- Széles fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a sütőporral összekevert, átszitált lisztet.
- Egy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen szétkenjük rajta a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük 12 perc alatt.
- Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy feleakkora tepsibe rétegezzük a lapot és a krémet. Alulról kezdve, piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben.
- Hűtőbe tesszük, folpackkal letakarva fogyasztás előtt pár órára, hogy összeálljon.
Krém
- Kemény habot verünk a tojásfehérjéből és 5 dkg cukorból.
- Utána a málnát 1 dl vízzel és a maradék cukorral felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
- Feloldjuk a vaníliás pudingport 1dl vízben, és a pürésített málnához adjuk, amit visszateszünk a tűzre, és 1 percig forralunk. Ezután elzárjuk a gázt, és gyorsan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Málnaöntet
- Ugyanúgy készül mint a krém, csak a keményítőt fél deci vízben oldva tesszük a pürésített málnához. 1 percig forraljuk, ebbe nem teszünk tojáshabot. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 12 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Maradék fagyasztott málnából készítettem, receptújságos ötlet alapján.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!