r
Nosalty Logó

Málnahabos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Málnahabos kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    391.2 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3304.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3832 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1855 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2063 micro
Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk és a megszokott módon, 180 fokos sütőben, tűpróbáig piskótát sütünk.
  2. Az átpaszírozott málnát 4 dl-re pótoljuk vízzel.
  3. A tetszőleges cukormennyiséggel a vízzel kipótolt málnalében megfőzzük a pudingot.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. Ha a puding lehűlt, robotgéppel beledolgozzuk a margarint. A tejszínhab negyedét lazán beleforgatjuk.
  6. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd a maradék tejszínhabot rásimítjuk.
  7. A tetejét tetszés szerint mintázhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7004
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Ajánló

Ha ilyen aprómagvas gyümölcsből kipaszírozzuk a magokat a kismamák (akik még szoptatják a kisbabájukat), minden gond nélkül meg tudják enni a sok finomságot, amit a család többi tagjának is készítünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnahabos kocka
Olaszné Anci 191 recept

Van egy öt hónapos pici unokám is, azért paszíroztam át a málnát, hogy az édesanyja is tudjon enni a sütiből. Mivel annyi mindentől fájt a picinek a hasa, szegény édesanyjának sokmindent száműzni kellett az étrendjéből egy időre. Ezért igyekszem úgy készíteni mindent, amikor nálunk vannak, hogy neki se kelljen kimaradnia semmi finomságból.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...