Malacsült dijoni mustárral pácolva
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g süldő malac144 kcal
-
2 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
184
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g süldő malac575 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
734
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
93.5g süldő malac108 kcal
-
1.9g dijoni mustár1 kcal
-
26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g fokhagyma2 kcal
Összesen
137
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
184
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 234.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
734
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
1 ek dijoni mustár
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Elkészítjük a pácot, összekeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.
- A húst megsózzuk, és a páccal mindkét oldalát bekenjük -mehet a hűtőbe legalább 10-12 órára.
- Előmelegítjük a sütőt, a husit sütőzacskóba rakjuk, és rácsozott tepsiben kb. 1 órát sütjük.
- A zacskót levesszük, és még legalább 30-40 percig tovább sütjük, a szaftjával néhányszor meglocsoljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 29395
- Feltöltés dátuma: 2010. április 08.
Ajánló
A mustártól omlós, puha maradt a hús, nem száradt ki. A pácból maradt egy kevés, azt kentem a steakburikra, friss salátát ettünk még hozzá- hmm.. nem rossz ebéd volt! Azonkívül, ami nekünk fontos, tej- és szójamentes fogás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hétvégére vásároltam egy Hipermarketben, amikor a hangosbemondón hallottam, hogy sonkavásár van 30 percig a húsrészlegen. Amikor odaértem, egy nénike éppen azt kérdezte a hentestől, hogy csak a csülköt elviheti-e, mert neki nagy az egész sonka. Az eladó közölte, hogy így nem akciós a hús. Mondtam a néninek, hogy fogjunk össze - ő viszi a csülköt, a többit pedig én /3 szép szelet lett/. Hát így lett nekem akciós szombati ebédem.