r
Nosalty Logó

Malacfürdős szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Malacfürdős szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    897 g
  • Cukor
    651 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 5860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt kapcsoljuk be 170 fokra. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük bele a leszitált kakaóport.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: külön a sárgáját, külön a fehérjét.
  3. Először a sárgája részt fogjuk felhabosítani, a habverés közben kivilágosodik a színe, ekkor tegyük bele a cukor 1/3-át,és habosítsuk tovább, ameddig el nem olvad a cukor.
  4. Tegyük a fehérje részt egy habüstbe,és kezdjük habbá verni. Amikor már kemény a hab, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot. A habverést folytassuk addig, amíg el nem olvad a cukor,és kemény, fényes habot nem kapunk.
  5. A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérjét,és jól keverjük el. Amikor megvagyunk ezzel, a sárgája keveréket beleöntjük a fehérjébe, és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, ne keverjük túl!Ekkor belekeverjük a szitált,lisztes kakaóport. Spatulával óvatosan keverjük össze a masszát.
  6. Tegyük bele kikent, lisztezett tortaformába. A széleit kicsit húzzuk feljebb, mint a közepét, mintha egy pici mélyedés maradna a massza közepén. Erre azért van szükség, mert a közepe jobban megemelkedik a piskótának sütés közben, és így sima felületet kapunk majd.
  7. Süssük 170fokon 15-20 percig. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
  8. A krémhez az étcsokit a vajjal felolvasztjuk.
  9. A kukoricaszirupot a vaníliával, a tejföllel, a porcukorral összekeverjük, és hozzáadjuk a étcsokis vajhoz.
  10. Az egyik tortalapot megkenjük, ráhelyezzük a másikat, és bevonjuk az összes megmaradt krémmel.
  11. Körberakjuk a rolettivel. Amit vettem, elég hosszú volt, így félbevágva rakosgattam körbe a tortát.
  12. A marcipánból malacokat formázunk, amivel díszítjük a tortát, és hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10969
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Ajánló

Az eredeti képen kekszes csokoládéval volt körberakva, de a roletti olcsóbb megoldásnak bizonyult.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Malacfürdős szülinapi torta
nyultanti 100 recept

Egy hasonló tortának a képe egy közösségi oldalon "keringett". Nagyon poénosnak találtam, így eldöntöttem, ezzel lepem meg a kisfiamat szülinapján. A tésztája egyszerű piskóta, a csokoládékrémet itt találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...