r
Nosalty Logó

Mákosguba rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Mákosguba rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12592.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    4978 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2894 mg
  • Nátrium
    3519 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    866.7 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 6523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivajazunk egy nagyobb jénai tálat.
  2. Összekeverjük a mákot, a 15 dkg cukrot és a fahéjat
  3. Kirakunk egy sor 1 cm-es karikára vágott kiflit, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
  4. Beborítjuk egy jó adag mákos cukorral.
  5. Rápötyögtetünk egy pár kanál lekvárt.
  6. Erre pakolunk egy sor kiflit, meglocsoljuk a vajjal, mákkal borítjuk be, és megint jön a lekvár. Így folytatjuk, amíg a jénai tele nem lesz, kiflinek kell a tetején lenni.
  7. Most egy tálban elkeverjük a tojást, az 1 bögre cukrot, tejet, és a vaníliát. Ezt lassan a kiflik tetejére öntjük, várunk 10 percet, amíg megszívja magát.
  8. Jó alaposan meglocsoljuk a vajjal és betoljuk az előmelegített sütőbe 200 C fokra.
  9. Kb. félidőben 220-ra emeljük a hőmérsékletet, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12143
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

Ajánlatos másnapos kiflit használni, mivel az jobban beszívja a folyadékot, mint a friss. Belül puha, kívül ropogós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ennek az alapreceptje a Bread and butter pudding dióval, amit nagyon jól lehet variálni bármivel. Én, mivel mákimádó vagyok, erre volt gusztusom. Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...