r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliapudingos tejberizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nhor
Mákos-vaníliapudingos tejberizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    2489 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felolvasztott vajon néhány percig pirítjuk a rizst, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Felforraljuk a vizet, pár percig kevergetjük, majd elzárjuk a gázt, és lefedjük. Amíg fel nem veszi a vizet, lefedve hagyjuk (kb. 5 perc).
  2. Amíg puhul a rizs, megcsináljuk a vaníliapudingot (ehhez kell fél liter tej a hozzávalók között feltüntetett 1,5 literből).
  3. Ezután felöntjük a tejjel a rizst, hozzáadjuk a főzőtejszínt, az eritritet és a vaníliaaromát (vagy egy vaníliarúd kikapart belsejét), illetve a mákot. Felforraljuk a tejet, és a forrástól számítva nagyjából 5-6 percig kavargatás mellett főzzük. Ezután kóstoljuk, és ha a rizs már egész puha, ismét elzárjuk a gázt. Hagyjuk 10 percig "pihenni", közben egyszer-kétszer megkavarjuk.
  4. A pihenő után ismét meggyújtjuk a gázt, hozzákeverjük a vaníliapudingot, és főzzük még nagyjából 5 percig, közben alaposan elkeverjük.
  5. Ezzel el is készült a finomság :) Hagyjuk hűlni, de ekkor már ne tegyük vissza rá a fedőt, mert tovább puhulna a rizs. Tálalhatjuk fanyar gyümölcsökkel, például áfonyával :)
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1603
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ilyet még biztos nem ettél, de elég egyszer megkóstolni, függő leszel :) Egyszerű és nagyszerű desszert!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...