Mákos tejbegríz
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 107.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 107.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Elkészítés
- A tejet a vízzel, és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral melegíteni kezdjük.
- Mielőtt felforrna, beletesszük a búzadarát és addig kevergetjük, amíg megfő. Kb. 5-10 perc.
- Amikor még hígabb állapotú, belekeverjük a mákot, és levesszük a tűzről.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 10 perc
Adva van, hogy a mák és én szoros barátságban vagyunk, így kézenfekvő volt, hogy a legegyszerűbb ételt is mákkal fogom készíteni. A gyerekek is imádják. Lehet mézzel, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, vagy lekvárral bolondítani. Ha formába tesszük és hagyjuk kihűlni, akkor szeletelhető, és akár gyümölccsel is tálalható, bár én a te(l)jesen natúr változat híve vagyok. Remek desszert.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!