r
Nosalty Logó

Mákos-rebarbarás sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mákos-rebarbarás sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

421
Kalória
7.7g
Fehérje
62.4g
Szénhidrátok
16.9g
Zsír
47.1g
Víz
27.5g
Koleszterin
4.8g
Rost
33.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 5051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8096.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    3752 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.3 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 5051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A túrót a cukorral, sóval, tojással és az olajjal elkeverjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, és hozzágyúrjuk a túrós masszához.
  3. A tésztát alufóliába tekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.

Szóráshoz

  1. A lisztet a cukorral és a vajjal összegyúrjuk. (Apró darabos lesz, a hideg vaj miatt.)
  2. Ezt is hűtőbe tesszük.

Töltelékhez

  1. A tejet felforraljuk.
  2. A mákot, cukrot, a citromlevet és héjat elkeverjük benne, és hagyjuk kihűlni.
  3. A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
  4. A gyümölcscukorban elkeverjük a rebarbaradarabokat.

Fázisok egyesítése

  1. A kinyújtott tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk.
  2. A mákos tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  3. A rebarbarát (cukrostul) rárakjuk.
  4. És végül a "szórással" meghintjük a tetejét.
  5. A süteményt 25-30 percig 180 °C-on sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretem a rebarbarát és a mákot is. A rebarbara-szezon viszont sajnos csak pár hétig tart május végén, június elején. Ekkor szoktam elkészíteni ezt a különleges édességet. Kávé vagy tea mellé isteni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!