Mákos-rebarbarás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
13g krémtúró14 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
35 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Szóráshoz
-
8g finomliszt30 kcal
-
6g vaj42 kcal
-
4g cukor16 kcal
Töltelékhez
-
6g tej4 kcal
-
17g mák88 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
50g rebarbara8 kcal
-
17g gyümölcscukor61 kcal
Fázisok egyesítése
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
150g krémtúró167 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
Szóráshoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
50g cukor194 kcal
Töltelékhez
-
75g tej42 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
600g rebarbara95 kcal
-
200g gyümölcscukor736 kcal
Fázisok egyesítése
Összesen
5051
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
7.6g krémtúró8 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Szóráshoz
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
Töltelékhez
-
3.8g tej2 kcal
-
10.1g mák53 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
30.4g rebarbara5 kcal
-
10.1g gyümölcscukor37 kcal
Fázisok egyesítése
Összesen
255
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 202.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8096.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 3752 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 837 mg
-
Foszfor 2694 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 749.3 g
-
Cukor 397 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 565.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 579 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1079 micro
Összesen
5051
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
75 g cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
6 ek napraforgó olaj
-
250 g finomliszt
-
2 tk sütőpor
Szóráshoz
-
100 g finomliszt
-
50 g cukor
Töltelékhez
-
75 ml tej
-
50 g cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
600 g rebarbara
-
200 g gyümölcscukor
Fázisok egyesítése
Elkészítés
Tésztához
- A túrót a cukorral, sóval, tojással és az olajjal elkeverjük.
- A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, és hozzágyúrjuk a túrós masszához.
- A tésztát alufóliába tekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Szóráshoz
- A lisztet a cukorral és a vajjal összegyúrjuk. (Apró darabos lesz, a hideg vaj miatt.)
- Ezt is hűtőbe tesszük.
Töltelékhez
- A tejet felforraljuk.
- A mákot, cukrot, a citromlevet és héjat elkeverjük benne, és hagyjuk kihűlni.
- A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
- A gyümölcscukorban elkeverjük a rebarbaradarabokat.
Fázisok egyesítése
- A kinyújtott tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk.
- A mákos tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- A rebarbarát (cukrostul) rárakjuk.
- És végül a "szórással" meghintjük a tetejét.
- A süteményt 25-30 percig 180 °C-on sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1248
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a rebarbarát és a mákot is. A rebarbara-szezon viszont sajnos csak pár hétig tart május végén, június elején. Ekkor szoktam elkészíteni ezt a különleges édességet. Kávé vagy tea mellé isteni. :)