r
Nosalty Logó

Mákos kalács Gourmand konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gourmand
Mákos kalács Gourmand konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

kelt tészta

töltelék

tetejére

701
Kalória
17.7g
Fehérje
106.1g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
40.3g
Víz
84.3g
Koleszterin
6.8g
Rost
38.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

kelt tészta

töltelék

tetejére

Összesen 701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

kelt tészta

töltelék

tetejére

Összesen 8415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

kelt tészta

töltelék

tetejére

Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    279.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14009.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    4655 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1195 mg
  • Foszfor
    3845 mg
  • Nátrium
    3706 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1272.8 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1068 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1529 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 8415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

kelt tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, szobahőmérsékleten pihentetjük, ezalatt kávéskanálnyi cukrot teszünk a vízbe, belemorzsoljuk a friss élesztőt, és meleg helyre tesszük.
  2. A lisztbe beletesszük az alapanyagokat, majd a legvégén a felfutott élesztőt.
  3. Addig dagasztjuk, amíg rugalmas, könnyű tésztát nem nyerünk és le nem válik a dagasztótál faláról.
  4. Amikor elkészült, liszttel megszórjuk, nedves konyharuhával betakarjuk, és meleg helyre kelni tesszük.

töltelék

  1. A mákot mákprésen kipréseljük, majd hozzáadjuk a cukrot.
  2. A tejet felfőzzük, majd hozzáadjuk a cukorral elkevert mákhoz, és addig főzzük, amíg krémes állagú tölteléket nem kapunk.

tetejére

  1. Egy órányi kelés után a tésztát lisztes munkapadra kiborítjuk, és két részre osztjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, elkenjük rajta a töltelék felét, és szorosan feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt kalácsformába tesszük, és újból kelni hagyjuk. Hasonlóképpen járunk el a fennmaradó tésztával.
  3. A tűzhelyet 225 °C-ra előmelegítjük (légkeveréses 210 °C-ra), vizes tálat helyezünk bele.
  4. A kalácsokat lekenjük egy felvert tojással, majd a sütőbe tesszük.
  5. 5-7 perc után a meleget 180-185 °C-ra vesszük vissza, és kb. 45-50 percig sütjük. A sütőből kivéve 1-1,5 órát letakarva pihentetjük.
  6. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x10x8

Rövid történet: Az én kalácsaim többnyire éjjel készülnek, és reggelre mindig frissek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!