r
Nosalty Logó

Mákos kalács Gourmand konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gourmand
Mákos kalács Gourmand konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

kelt tészta

töltelék

tetejére

Összesen 701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

kelt tészta

töltelék

tetejére

Összesen 8415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

kelt tészta

töltelék

tetejére

Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    279.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14009.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    4655 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1195 mg
  • Foszfor
    3845 mg
  • Nátrium
    3706 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1272.8 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1068 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1529 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 8415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

kelt tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

kelt tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, szobahőmérsékleten pihentetjük, ezalatt kávéskanálnyi cukrot teszünk a vízbe, belemorzsoljuk a friss élesztőt, és meleg helyre tesszük.
  2. A lisztbe beletesszük az alapanyagokat, majd a legvégén a felfutott élesztőt.
  3. Addig dagasztjuk, amíg rugalmas, könnyű tésztát nem nyerünk és le nem válik a dagasztótál faláról.
  4. Amikor elkészült, liszttel megszórjuk, nedves konyharuhával betakarjuk, és meleg helyre kelni tesszük.

töltelék

  1. A mákot mákprésen kipréseljük, majd hozzáadjuk a cukrot.
  2. A tejet felfőzzük, majd hozzáadjuk a cukorral elkevert mákhoz, és addig főzzük, amíg krémes állagú tölteléket nem kapunk.

tetejére

  1. Egy órányi kelés után a tésztát lisztes munkapadra kiborítjuk, és két részre osztjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, elkenjük rajta a töltelék felét, és szorosan feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt kalácsformába tesszük, és újból kelni hagyjuk. Hasonlóképpen járunk el a fennmaradó tésztával.
  3. A tűzhelyet 225 °C-ra előmelegítjük (légkeveréses 210 °C-ra), vizes tálat helyezünk bele.
  4. A kalácsokat lekenjük egy felvert tojással, majd a sütőbe tesszük.
  5. 5-7 perc után a meleget 180-185 °C-ra vesszük vissza, és kb. 45-50 percig sütjük. A sütőből kivéve 1-1,5 órát letakarva pihentetjük.
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x10x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1769
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos kalács Gourmand konyhájából
Gourmand 34 recept

Rövid történet: Az én kalácsaim többnyire éjjel készülnek, és reggelre mindig frissek.

Hozzávalók

kelt tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...