Mákos hajtovány
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g tej9 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
kenéshez
-
27g vaj191 kcal
Összesen
1352
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2577.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 1252 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 875 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1352
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 217.9 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7732.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 3757 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 942 mg
-
Foszfor 2626 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.6 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 108.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 967 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 950 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
4055
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
429
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
tésztához
- A vajat egy edényben megolvasztjuk. Amikor már langyos belekeverjük a cukrot, sót, tejet és a tojást. Ezután apránként beleszórjuk a lisztet, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
töltelék
- A darált mákot egy serpenyőben kissé megpirítjuk. Akkor jó, amikor átható, kellemes mákillat terjeng a konyhában! Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a cukrot.
kenéshez
- A tésztát nagy alakú, kb. 3 mm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük bőven olvasztott vajjal, és meghintjük, szintén bőven, cukros mákkal. Ezután a tészta jobb és bal oldalát középre hajtjuk, kissé lenyomkodjuk. A tészta tetejét ismét megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk cukros mákkal.
- Ezt követően, már csak hosszában hajtjuk félbe. Kenjük olvasztott vajjal, és szórjuk cukros mákkal. Ezután keresztben hajtjuk félbe. Ez az utolsó művelet. Sütőlemezre tesszük, megkenjük olvasztott vajjal.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és lassú tűznél (gázsütő 3-as fokozat), kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, szeleteljük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 464
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 92267
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 01.
Ajánló
A liszt fajtájától és a tojás nagyságától függően a tésztába gyúrt liszt mennyisége 1-2 dkg-mal eltérhet a megadott-tól. A süti belseje nem fog ropogósra átsülni, hanem kellemesen puha marad!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Mákimádóknak ajánlom. A férjem szerint a legjobb mákos sütik egyike!