r
Nosalty Logó

Mákos hajtovány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mákos hajtovány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 1352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 4055 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7732.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    3757 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 4055 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 429 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

töltelék

kenéshez

Elkészítés

tésztához

  1. A vajat egy edényben megolvasztjuk. Amikor már langyos belekeverjük a cukrot, sót, tejet és a tojást. Ezután apránként beleszórjuk a lisztet, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.

töltelék

  1. A darált mákot egy serpenyőben kissé megpirítjuk. Akkor jó, amikor átható, kellemes mákillat terjeng a konyhában! Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a cukrot.

kenéshez

  1. A tésztát nagy alakú, kb. 3 mm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük bőven olvasztott vajjal, és meghintjük, szintén bőven, cukros mákkal. Ezután a tészta jobb és bal oldalát középre hajtjuk, kissé lenyomkodjuk. A tészta tetejét ismét megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk cukros mákkal.
  2. Ezt követően, már csak hosszában hajtjuk félbe. Kenjük olvasztott vajjal, és szórjuk cukros mákkal. Ezután keresztben hajtjuk félbe. Ez az utolsó művelet. Sütőlemezre tesszük, megkenjük olvasztott vajjal.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és lassú tűznél (gázsütő 3-as fokozat), kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 464
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 92267
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 01.

Ajánló

A liszt fajtájától és a tojás nagyságától függően a tésztába gyúrt liszt mennyisége 1-2 dkg-mal eltérhet a megadott-tól. A süti belseje nem fog ropogósra átsülni, hanem  kellemesen puha marad!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos hajtovány
Lizinka_ 604 recept

Mákimádóknak ajánlom. A férjem szerint a legjobb mákos sütik egyike!

Hozzávalók

tésztához

töltelék

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...