r
Nosalty Logó

Mákos guba mézzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Mákos guba mézzel
adag
Előkészítés
perc
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2652 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 442 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9446.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    4025 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    787 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    2280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2652 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a 8 db kiflit 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és egy nagyobb tálba rakjuk. Másnapra megszikkad. Néha megkeverhetjük, hogy minden oldala kellőképpen megszikkadjon. Ha nincs időnk, akkor amint összevágtuk a kiflit, a karikákat berakjuk pár percre a mikróba, ott gyorsan megszikkad és kemény lesz.
  2. A tejet felforrósítjuk. Egy tésztaszűrőbe rakjuk a kiflikarikák egy részét (a tésztaszűrő alá teszünk egy lábost, hogy a tejet felfogjuk), és a kiflikre öntjük a forró tejet. A maradék tejet ismételten megmelegítjük, és a maradék kiflikarikákra öntjük.
  3. A tejes kiflikarikákat egy ovális, jénai tálba rakjuk, majd megszórjuk a mákos cukor egy részével. Ezután rászórjuk a következő kiflikarikát, majd ezt is megszórjuk mákos cukorral. Jól összekeverjük, de azért óvatosan, nehogy nagyon összetörjenek a kiflikarikák.
  4. Tányérba szedjük, és mézzel meglocsoljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 35624
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Ajánló

Minden mákos ételt, mákos tésztát, mákos gubát mézzel meglocsolunk, úgy még egy fokkal finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel nagyon szeretjük a mákot, ezért elég gyakran ez a desszertünk...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...