r
Nosalty Logó

Mákos guba karantén módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mortisha 01
Mákos guba karantén módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1919 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1919 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákos bejglit felszeleteljük, a tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tejet a tojássárgájával, cukorral, vaníliával, mazsolával kavargatva összemelegítjük.
  3. Egy kisebb sütőformát kivajazunk. Lerakunk egy sor szeletelt bejglit, meglocsoljuk a meleg tojásos-cukros-mazsolás tejjel. Addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak. Nekem 3 sor lett. :)
  4. A tetejére halmozzuk a keményre vert tojásfehérjét.
  5. 180 fokos fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Langyosan, de másnap hidegen is extra finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16x16
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3288
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 27.

Ajánló

Ha hirtelen vágyunk valami finomságra, mindig jó ötlet egy maradékmentő süti. Érdemes kísérletezni diós vagy gesztenyés bejglivel, de egy száraz zserbó is megérne egy próbát! :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba karantén módra
Mortisha 01 31 recept

Találtunk az édességes dobozban egy extra keménnyé száradt, karácsonyról maradt mákos bejglit. Csodálatos alapanyag karantén idején (amikor nem ugrunk csak le úgy kifliért :) ) egy jó kis hamis mákos gubához ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...