r
Nosalty Logó

Mákos-diós pitevirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákos-diós pitevirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Pitetészta

Diós, mákos töltelék

Összesen 1597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Pitetészta

Diós, mákos töltelék

Összesen 4788 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Pitetészta

Diós, mákos töltelék

Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2932.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    290.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8797.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    3663 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    3319 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.9 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 4788 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Diós, mákos töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az egyik tojássárgájával. Gömbölyűre formáljuk.
  2. Lisztezett deszkán kb. 5 mm-re kinyújtjuk nagyobb kör alakúra.
  3. Gondolatban ráhelyezünk egy kisebb tányért, ami nem fedi be teljesen az egész felületet. Bevagdossuk 60 db kb. 1 cm-széles, és 4 cm hosszúságú csíkra.
  4. Hármas csoportban a középsőt csigába betekerjük, a mellette lévő jobb-illetve bal oldalit összecsípjük. Minden felvagdosott tésztával megcsináljuk körbe.
  5. A közepére teszünk mákos, utána egy körbe diós, majd végül ismét mákos tölteléket. A tésztát átkenjük a tojássárgájával.
  6. Előmelegített 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor porcukrozhatjuk. Szeleteljük és fogyasztható. Jó étvágyat!!

Diós, mákos töltelék

  1. Mindkét tölteléket cukros tejjel leforrázzuk. A dióshoz kevesebb tejet tegyünk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1174
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor készen lettem a pitémmel, nekem nagyon tetszett a kinézete. Ízre a két töltelék jól harmonizált egymással, így elég hamar megfogyatkozott a tányérról...... :-)))

Hozzávalók

Pitetészta

Diós, mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...