r
Nosalty Logó

Mákos birsalmasajt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A Pilis Lackója
Mákos birsalmasajt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

716
Kalória
2.2g
Fehérje
176g
Szénhidrátok
3.9g
Zsír
130.7g
Víz
-
Koleszterin
4.7g
Rost
150g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 5721 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 716 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1408.1 g
  • Cukor
    1200 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1045.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5721 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A birsalmasajt a szokásos módon készül. Először ledörzsöljük a birsalma szőrét, megmossuk, majd felszeleteljük őket. Kicsumázzuk, és egyenlő darabokra vágjuk őket. Én héjastól főzöm meg őket, és később sem távolítom el a héjakat, így magasabb lesz a pektintartalma. A csumát és a magokat később birskocsonya készítésére használhatjuk fel.
  2. Fazékba tesszük a birsalmadarabokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fél citrom levét. Puhára főzzük, és leszűrjük. A kapott levet kifőzött palackokba tölthetjük, sokáig eláll, és isteni finom.
  3. Ezután a birsalmákat visszatesszük a fazékba, majd botmixerrel összeturmixoljuk, pépesítjük őket. Felhevítjük a masszát, és belekeverjük a cukrot, a mákot és a vanília aromát. Folyamatosan keverjük, mert a mák könnyen leég. Kis lángon kb. 10 percig főzzük, majd fóliával bélelt tálakba, őzgerinc formába töltjük.
  4. Száraz helyen tároljuk, és 3-4 nap elteltével kiborítjuk a sajtokat sütőpapírra, majd forgatjuk őket 3 naponta, és cseréljük alattuk a sütőpapírt.
  5. A már megszilárdult sajtokat érdemes mihamarább elfogyasztani, mert a mák hajlamos az avasodásra!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ezt a receptet a kísérletezés szülte, mivel mákimádó vagyok. A birsalma (mint utóbb kiderült) remekül kiemeli a mák ízét! Több szomszéddal, rokonnal és baráttal kóstoltattam már, és a visszajelzések ígéretesek voltak. Már sokadik éve készítem, és a népszerűsége mindmáig töretlen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!