r
Nosalty Logó

Mákos birsalmasajt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A Pilis Lackója
Mákos birsalmasajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 5721 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 716 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1408.1 g
  • Cukor
    1200 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5721 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmasajt a szokásos módon készül. Először ledörzsöljük a birsalma szőrét, megmossuk, majd felszeleteljük őket. Kicsumázzuk, és egyenlő darabokra vágjuk őket. Én héjastól főzöm meg őket, és később sem távolítom el a héjakat, így magasabb lesz a pektintartalma. A csumát és a magokat később birskocsonya készítésére használhatjuk fel.
  2. Fazékba tesszük a birsalmadarabokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fél citrom levét. Puhára főzzük, és leszűrjük. A kapott levet kifőzött palackokba tölthetjük, sokáig eláll, és isteni finom.
  3. Ezután a birsalmákat visszatesszük a fazékba, majd botmixerrel összeturmixoljuk, pépesítjük őket. Felhevítjük a masszát, és belekeverjük a cukrot, a mákot és a vanília aromát. Folyamatosan keverjük, mert a mák könnyen leég. Kis lángon kb. 10 percig főzzük, majd fóliával bélelt tálakba, őzgerinc formába töltjük.
  4. Száraz helyen tároljuk, és 3-4 nap elteltével kiborítjuk a sajtokat sütőpapírra, majd forgatjuk őket 3 naponta, és cseréljük alattuk a sütőpapírt.
  5. A már megszilárdult sajtokat érdemes mihamarább elfogyasztani, mert a mák hajlamos az avasodásra!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 819
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 20.

Ajánló

Mi önmagában fogyasztjuk desszertként. Alkalmanként kékpenészes sajttal is érdemes kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A Pilis Lackója 1 recept

Ezt a receptet a kísérletezés szülte, mivel mákimádó vagyok. A birsalma (mint utóbb kiderült) remekül kiemeli a mák ízét! Több szomszéddal, rokonnal és baráttal kóstoltattam már, és a visszajelzések ígéretesek voltak. Már sokadik éve készítem, és a népszerűsége mindmáig töretlen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek