r
Nosalty Logó

Mákos birsalmasajt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A Pilis Lackója
Mákos birsalmasajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 5721 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 716 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1408.1 g
  • Cukor
    1200 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5721 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmasajt a szokásos módon készül. Először ledörzsöljük a birsalma szőrét, megmossuk, majd felszeleteljük őket. Kicsumázzuk, és egyenlő darabokra vágjuk őket. Én héjastól főzöm meg őket, és később sem távolítom el a héjakat, így magasabb lesz a pektintartalma. A csumát és a magokat később birskocsonya készítésére használhatjuk fel.
  2. Fazékba tesszük a birsalmadarabokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fél citrom levét. Puhára főzzük, és leszűrjük. A kapott levet kifőzött palackokba tölthetjük, sokáig eláll, és isteni finom.
  3. Ezután a birsalmákat visszatesszük a fazékba, majd botmixerrel összeturmixoljuk, pépesítjük őket. Felhevítjük a masszát, és belekeverjük a cukrot, a mákot és a vanília aromát. Folyamatosan keverjük, mert a mák könnyen leég. Kis lángon kb. 10 percig főzzük, majd fóliával bélelt tálakba, őzgerinc formába töltjük.
  4. Száraz helyen tároljuk, és 3-4 nap elteltével kiborítjuk a sajtokat sütőpapírra, majd forgatjuk őket 3 naponta, és cseréljük alattuk a sütőpapírt.
  5. A már megszilárdult sajtokat érdemes mihamarább elfogyasztani, mert a mák hajlamos az avasodásra!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 825
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 20.

Ajánló

Mi önmagában fogyasztjuk desszertként. Alkalmanként kékpenészes sajttal is érdemes kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A Pilis Lackója 1 recept

Ezt a receptet a kísérletezés szülte, mivel mákimádó vagyok. A birsalma (mint utóbb kiderült) remekül kiemeli a mák ízét! Több szomszéddal, rokonnal és baráttal kóstoltattam már, és a visszajelzések ígéretesek voltak. Már sokadik éve készítem, és a népszerűsége mindmáig töretlen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...