r
Nosalty Logó

Mákos bejglicsiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos bejglicsiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Összesen 616 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Összesen 7388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 616 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12055.6 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    5362 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1266 mg
  • Foszfor
    4134 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1103.9 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1034 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 7388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Kimérjük és előkészítjük az összes hozzávalót, lehetőleg jól befűtött konyhában.
  2. A langyos tejbe belekeverünk a kimért porcukorból egy teáskanálnyit, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzákeverünk a kimért lisztből 4 csapott evőkanálnyit. Jól elkeverjük, és a melegedő sütő közelében, letakarva fél óra alatt felfuttatjuk.
  3. A lisztet összekeverjük a cukorral, a csomag vaníliás cukorral, egy csipet sóval, belemorzsoljuk a puha vajat, beleütjük a két tojást, és a felfuttatott élesztővel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva kb 3/4 órát kelesztjük a meleg konyhában.

Máktöltelék

  1. Amíg kel a tészta, elkészítjük a máktölteléket. Az összes hozzávalót a két tojással együtt egy tálba rakjuk, összekeverjük, és forró tejjel leforrázzuk. Ha túl hígnak találnánk, egy kevés zsemlemorzsával javíthatunk az állagán.
  2. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, három részre osztjuk A részeket egyenként kinyújtjuk vékonyra, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük. Éles késsel kb 2 centi vastag karikákat vágunk belőle, majd azokat egy papír muffin formába rakjuk. A formákat tepsikre rakosgatjuk sorban, lehet kicsit szorosabban is, hogy ne terüljenek el nagyon a csigák, és még kb 20-30 percig pihentetjük.
  3. A csigákat sütés előtt megkenjük két felvert tojással (a fehérjék is benne vannak, így nem lesz annyira barnás színű a csiga teteje, ha megsül), és 170-180 fokra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt megsütjük. (Én addig sütöm, amíg szép színe nem lesz.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1718
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 28.

Ajánló

Csiga helyett természetesen lehet hagyományos bejgli formájúnak is megsütni, az arányok így is tökéletesek lesznek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közeledik a karácsony, éppen a bejgli hozzávalókat keresgéltem a Tesco katalógusában, amikor megláttam az akciós karácsonyi muffin-formákat, és azt gondoltam, miért is ne?

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...