adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
6-8 rúdhoz
Összesen
657
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
6-8 rúdhoz
Összesen
1315
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
6-8 rúdhoz
Összesen
108
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1744.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 1031 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 420.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 625 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 331 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 3353 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
657
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3488.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 920 mg
-
Nátrium 2063 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 841.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1250 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 662 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 903 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 690 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 6706 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
1315
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 558 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
6-8 rúdhoz
- A rizst hideg vízzel addig mossuk át, amíg a víz zavarossága meg nem szűnik, legalább 8-10 vízcserét igényel.
- Tegyük a rizst egy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje, majd fedjük le a lábost, és lassú tűzön forraljuk fel a rizst.
- Miután felforrt, vegyük le a tűzről a lábost, és hagyjuk 15 percet állni.
- Egy tálban keverjük össze a rizsecetet cukorral és a sóval, adjuk hozzá a meleg rizshez a rizsecetet, először csak a negyedét, majd keverjük össze vele, ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a rizsecet. Ezután megvan a legfőbb alapanyagunk, ami kell a sushi készítéshez, hűtsük ki!
- Az uborkát hosszában nyolcadoljuk, vágjuk ki a magházat, és csináljunk olyan hosszú egyenes rudacskákat, amilyen a nori lap hossza.
- Ugyanilyenre hozzuk össze a paprikát.
- A halakat használat előtt 24 órát fagyasszuk, hogy elpusztuljanak az élősködök benne.
- Tehát a halacskákat szálkátlanítjuk, és kisujj vastagságúra vágjuk, természetesen a bőre nélkül!
- Wasabink ha por, kevés vízzel egy viszonylag gyurmaszerű masszává keverjük.
- Helyezzünk egy fél ív norit a bambusztekercsre.
- Tartsuk kezünket benedvesítve, és tegyünk 2-3 evőkanál sushi rizst a nori lap közepére, és terítsük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején üresen (ez a feltekerés miatt kell).
- Tegyük a sushi rizsre a zöldség és/vagy hússzeleteket hosszanti irányba (aki szereti wasabival is megkenheti).
- Ezután kezdjük el feltekerni a bambuszlap segítségével a norit, figyeljünk arra, hogy a sushi rizs mindkét vége szorosan le legyen zárva.
- Miközben feltekerjük óvatosan, kissé préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét a készülő sushi tekercs, de ügyeljünk rá hogy ne nyomjuk szét.
- Miután feltekertük, távolítsuk el a bambuszt.
- Egy nedves és nagyon éles késsel szeleteljük fel a sushi rudakat arányosan egyenlő szeletekre, vigyázzunk arra hogy a késsel egyenesen lefele szeljünk, és ne fűrészelve vágjunk, mert akkor széthullhat vágás közben a sushi.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 78721
- Feltöltés dátuma: 2012. január 09.
Ajánló
Tálaláskor legyen egy kisebb edény, amibe öntesz 0,5 dl szójaszószt, ebbe lehet tunkolni a Makikat, ha vagányabb vagy, akkor tehetsz a szószba wasabi krémet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
fagyufa
13 recept
Imádom a pálcikás ételeket, eleinte kihívást jelentettek számomra, nem csak az elfogyasztásuk, hanem az elkészítésük. Ha nekiállsz, tényleg javaslom, legyél nagyon nyugodt, és nézz meg az interneten legalább 2 különböző videót az elkészítéséről, tekerésről. A rizs ha jól készíted el, nagyon fog ragadni, fontos, legyen egy vizes edény, amiben folyamatosan nedvesítheted a kezed! Vigyázz a nori lap viszont nem szereti a vizet. :) A késnél tényleg fontos, hogy nagyon éles legyen, nem jó ha reszelve szeleteled, széteshet a remekműved!