r
Nosalty Logó

Majorannás kelleves pulykafasírttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Majorannás kelleves pulykafasírttal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

kelleves

pulykafasírt

589
Kalória
35.4g
Fehérje
54.2g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
710.2g
Víz
144.7g
Koleszterin
8.6g
Rost
6.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

kelleves

pulykafasírt

Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

kelleves

pulykafasírt

Összesen 2943 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

kelleves

pulykafasírt

Összesen 63 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    710.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6205 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    3551.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    574 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    984 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4805 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 2943 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

kelleves

  1. A kelt megmossuk, és a sötétebb zöld leveleket leszedjük. Először félbevágjuk, majd csíkokra szeleteljük, a vastag törzsét kivágjuk. Fazékba tesszük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, fedővel letakarva felforraljuk, és még hagyjuk kb. 3-4 percet forrni.
  2. Majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk.
  3. A kelt és a krumplit fazékba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerköményt, fokhagyma gerezdeket belereszeljük, és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi. Közepes lángon puhára főzzük.
  4. Elkészítjük a rántást: a zsíron a lisztet rózsaszínűre pirítjuk, és hozzáadjuk a kelhez. Elkeverjük. Összeforraljuk pár percig, és a tűzhelyről levéve majorannával megszórjuk. Kész.
  5. Tányérba szedve, a közepére a pulykafasírttal tálaljuk.

pulykafasírt

  1. A darált húst ízesítjük sóval, borssal. Hozzáadjuk a tojást, a kicsavart, vízbe áztatott zsemlét és az olajon megpirított, apróra vágott hagymát.
  2. Jól elkeverjük. Állni hagyjuk 20 percet, majd tallért formázunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsában, és felhevített olajban kisütjük mindkét oldalát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Piacon nagyon finom, zsenge friss kelt vásároltam. Még aznap el is készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Ajo blanco

Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!