Majorannás kelleves pulykafasírttal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
kelleves
-
200g kelkáposzta43 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
6g sertészsír54 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
400g víz0 kcal
pulykafasírt
-
100g darált pulykahús115 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
11g zsemle29 kcal
-
28 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
589
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
kelleves
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2000g víz0 kcal
pulykafasírt
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Összesen
2943
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
kelleves
-
21.5g kelkáposzta5 kcal
-
10.7g burgonya6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.6g sertészsír6 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
43g víz0 kcal
pulykafasírt
-
10.7g darált pulykahús12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
1.2g zsemle3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
3.2g zsemlemorzsa13 kcal
-
4.6g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
63
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1241 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 710.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 961 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
589
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.8 g
Zsír
-
Összesen 130.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6205 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 892 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 2042 mg
-
Nátrium 2439 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 3551.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 328 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 574 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 984 micro
-
Kolin: 783 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4805 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1178 micro
Összesen
2943
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
kelleves
-
1 közepes db kelkáposzta
-
5 közepes db burgonya
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
2 ek sertészsír
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 l víz
pulykafasírt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál petrezselyem
-
2 db tojás
-
1 db zsemle
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kis db vöröshagyma
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
2.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
kelleves
- A kelt megmossuk, és a sötétebb zöld leveleket leszedjük. Először félbevágjuk, majd csíkokra szeleteljük, a vastag törzsét kivágjuk. Fazékba tesszük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, fedővel letakarva felforraljuk, és még hagyjuk kb. 3-4 percet forrni.
- Majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk.
- A kelt és a krumplit fazékba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerköményt, fokhagyma gerezdeket belereszeljük, és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi. Közepes lángon puhára főzzük.
- Elkészítjük a rántást: a zsíron a lisztet rózsaszínűre pirítjuk, és hozzáadjuk a kelhez. Elkeverjük. Összeforraljuk pár percig, és a tűzhelyről levéve majorannával megszórjuk. Kész.
- Tányérba szedve, a közepére a pulykafasírttal tálaljuk.
pulykafasírt
- A darált húst ízesítjük sóval, borssal. Hozzáadjuk a tojást, a kicsavart, vízbe áztatott zsemlét és az olajon megpirított, apróra vágott hagymát.
- Jól elkeverjük. Állni hagyjuk 20 percet, majd tallért formázunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsában, és felhevített olajban kisütjük mindkét oldalát.
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 503
- Feltöltés dátuma: 2016. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Piacon nagyon finom, zsenge friss kelt vásároltam. Még aznap el is készítettem.