r
Nosalty Logó

Majonézes húsvéti saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Majonézes húsvéti saláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

930
Kalória
12.8g
Fehérje
40.3g
Szénhidrátok
82.2g
Zsír
301.5g
Víz
327.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
11.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 930 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 3718 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 177 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 930 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2481.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3632 micro
Összesen 3718 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Saláta

  1. A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjastól, majd még langyosan húzzuk le a héját, és vágjuk tetszés szerinti kockákra.
  2. A lilahagymát vágjuk félbe, és szeleteljük fel a fél karikákat.
  3. A kukoricát szintén leszűrjük.
  4. A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk.
  5. Ha közben elkészültünk a majonézzel és a salátalével, akkor adjuk hozzá a tejfölt és a saláta hozzávalóit: a burgonyát és hagymát, uborkát, kukoricát, főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.

Házi majonéz

  1. A tojássárgákból az olajjal és a mustárral készítsünk majonézt.
  2. Keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével.

Ecetes-cukros salátalé

  1. Csináljunk egy ecetes-cukros salátalevet, és ebbe tegyük a burgonyát és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét).
  2. Később alaposan szűrjük le, hogy jól lecsepegjen, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nem csak húsvétkor készíthető, aki szereti a majonézes salátákat, annak bármikor, önmagában vagy akár valamilyen hús mellé kitűnő választás lehet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!