r
Nosalty Logó

Majonézes húsvéti saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Majonézes húsvéti saláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

930
Kalória
12.8g
Fehérje
40.3g
Szénhidrátok
82.2g
Zsír
301.5g
Víz
327.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
11.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 930 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 3718 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 177 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 930 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2481.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3632 micro
Összesen 3718 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Saláta

  1. A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjastól, majd még langyosan húzzuk le a héját, és vágjuk tetszés szerinti kockákra.
  2. A lilahagymát vágjuk félbe, és szeleteljük fel a fél karikákat.
  3. A kukoricát szintén leszűrjük.
  4. A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk.
  5. Ha közben elkészültünk a majonézzel és a salátalével, akkor adjuk hozzá a tejfölt és a saláta hozzávalóit: a burgonyát és hagymát, uborkát, kukoricát, főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.

Házi majonéz

  1. A tojássárgákból az olajjal és a mustárral készítsünk majonézt.
  2. Keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével.

Ecetes-cukros salátalé

  1. Csináljunk egy ecetes-cukros salátalevet, és ebbe tegyük a burgonyát és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét).
  2. Később alaposan szűrjük le, hogy jól lecsepegjen, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nem csak húsvétkor készíthető, aki szereti a majonézes salátákat, annak bármikor, önmagában vagy akár valamilyen hús mellé kitűnő választás lehet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!