Majonézes céklasaláta káposztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
171
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
683
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 253.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1272 micro
-
β-karotin 3016 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
171
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1597.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1013.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 341 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 595 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 5090 micro
-
β-karotin 12065 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 501 micro
Összesen
683
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 347 micro
-
β-karotin 822 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát vékony csíkokra szeljük, a sárgarépát és a céklát a káposztareszelőn lereszeljük, a lilahagymát is vékonyan felszeleteljük, majd az egészet besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
- Közben a tejfölt eleverjük a majonézzel, hozzáadjuk a kinyomkodott zöldséget, kicsit megborsozzuk, és jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 11518
- Feltöltés dátuma: 2013. január 17.
Ajánló
Tejföl és majonéz mennyiséget nem írtam, ezt ízlés szerint ajánlom, de a lényeg, hogy nem kell lucsognia a mártásban, állás alatt a céklától nagyon szép színe lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ezt a salátát tavaly (2011) egy meleg nyári hétvégén kreáltam, csak úgy találomra, de azóta a család egyik kedvence lett, és ráadásul még egészséges is.