Májkrém házilag ahogy Sylvia készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Macska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
83g csirkemáj99 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g mangalica zsír226 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
Összesen
517
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
150g mangalica zsír1353 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
Összesen
3102
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
50.9g csirkemáj61 kcal
-
17.3g vöröshagyma6 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
15.3g mangalica zsír138 kcal
-
15.3g margarin110 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
Összesen
317
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 91.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2951 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 2934 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 33 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
517
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.2 g
Zsír
-
Összesen 295.4 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2476.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 1554 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 551.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17709 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2971 micro
-
Kolin: 1077 mg
-
Retinol - A vitamin: 17602 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1197 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
3102
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1803 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 1792 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
15 dkg mangalica zsír
-
15 dkg margarin
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- Kockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni.
- Ezalatt a májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól.
- Ha a hagyma kész, akkor levesszük a tűzről, beletesszük a sót, borsot, majoránnát, fokhagymát, és ha pirosabb krémet szeretnénk, akkor a pirospaprikát (de ez elhagyható), majd a májat, és visszatesszük a tűzre.
- Néhány perca csirkemáj esetében elég ahhoz, hogy megpiruljon (nem kell túlsütni, de a belseje ne maradjon véres) - közben kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha nagyobb (kacsa, liba vagy pulyka) májból csináljuk, akkor azokat érdemes félbevágni, hogy gyorsan elkészüljön.
- Hagyjuk egy kicsit hűlni (nem kell teljesen kihűlnie), hozzáadjuk a margarint,majd botmixerrel összetörjük és krémesre keverjük.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy kifagyjon, és összeérjenek az ízek.
- Elkészítettem: 99 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12606
- Feltöltés dátuma: 2013. október 24.
Ajánló
Úgy is szoktam variálni, hogy a már megsült májba keverek majoránnát - akkor sokkal erősebben kijön az íze. Egy picit jobban eltér a hagyományos májkrémtől, ha szintén a végén hozzákeverünk apróra vágott lilahagymát - mi nagyon szeretjük így is, de ezt inkább hétvégére ajánlom :-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Macska
42 recept
Évek óta itthon csinálom a májkrémet - azóta sokkal jobban szeretjük! Csirkemáj szinte mindig van itthon, de ha hozzájutok pecsenye kacsa, liba vagy pulykamájhoz, azokból is szoktam csinálni a változatosság kedvéért. Általában pirítóssal, paprikával, paradicsommal esszük reggelire.