r
Nosalty Logó

Májkoszorú

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Beus
Májkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A májkoszorúhoz

A forma kibéleléséhez

Összesen 741 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A májkoszorúhoz

A forma kibéleléséhez

Összesen 2966 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A májkoszorúhoz

A forma kibéleléséhez

Összesen 229 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2112 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4143 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 741 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8448 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    4615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    772 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16601 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3191 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16571 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 2966 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A májkoszorúhoz

A forma kibéleléséhez

Elkészítés

A májkoszorúhoz

  1. Daráljuk le a májat, a hagymákat vágjuk apróra vagy reszeljük le.
  2. A gyűrű formát béleljuk ki a baconszeletekkel úgy, hogy mindkét oldalon lógjanak túl a peremen.
  3. Alaposan nyomkodjuk ki a kenyeret a víztől.
  4. Gyúrjuk össze a hozzávalókat.
  5. Töltsük a masszát a formába.
  6. Hajtsuk a massza tetejére a kilógó szalonnát, így teljesen körbefogja a tölteléket.
  7. 200 fokon süssük pirosra.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12481
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 31.

Ajánló

Ha biztosak vagyunk benne, hogy mind el fog fogyni, akkor a köretet halmozhatjuk a közepébe is, nagyon mutatós. Természetesen hagyományos tepsiben is elkészíthető, sőt csirkecomb töltéséhez is felhasználható a massza.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az újonnan vásárolt forma felavatására készült ez a recept, de sikerének köszönhetően nem utoljára. Mi krumplipürével és uborkasalátával ettük.

Hozzávalók

A májkoszorúhoz

A forma kibéleléséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...