r
Nosalty Logó

Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Budai Brigi
Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2057 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3397.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    720 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3061 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3056 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2057 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot és a májat megmossuk. A májról eltávolítjuk a hártyákat -inakat, majd kettévágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk.
  3. A csirkecombokat bőrös felükre fektetjük, felső részüket kicsontozzuk: kitapogatjuk a csirkecomb "forgóját", azaz az alsó és felsőcomb közötti ízületet, majd a felső combcsont végétől kiindulva éles,hegyes késsel, hosszanti irányban felvágjuk a húst. Ügyelve a bőr épségére, átvágjuk a porcot-ízületet, "letakarítjuk-kapirgáljuk" a húst a csontról, és a csontot kiemeljük.
  4. A húst gazdagon meghintjük a fűszersóval. A csontok helyére ültetjük a májdarabokat,a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük.
  5. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, körészórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk.
  6. Ezután levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 386
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 39758
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 02.

Ajánló

Az eredeti receptet kiegészítettem egy kicsit: majorannával és rozmaringgal fűszereztem a csont helyét. (De csak óvatosan, mert intenzív fűszerekről van szó.) Köretnek petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve
Budai Brigi 17 recept

A fehérbortól igen omlós-foszlós a hús és az íze is isteni. Ezt a receptet a 2007 februári Kiskegyed Konyhájában találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...