r
Nosalty Logó

Majdnem hamis csirkeragu grízgaluskával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Majdnem hamis csirkeragu grízgaluskával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

396
Kalória
19g
Fehérje
40.6g
Szénhidrátok
18.2g
Zsír
285.9g
Víz
101.3g
Koleszterin
8.6g
Rost
11.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    285.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1326 micro
  • β-karotin
    3659 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1711 micro
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2907.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    14635 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6845 micro
Összesen 1579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellcsontokat enyhén sós vízben megfőzzük. A levét leszűrjük, félretesszük. A csontokon lévő húst leszedegetjük, azt is félretesszük.
  2. A hagymát apró kockákra vágva az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a cikkekre vágottt gombát, azt is dinszteljük pár percig.
  3. Felöntjük a húslével, beletesszük az összedarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kevés tárkonyt szórunk hozzá, és készre főzzük. Ha kell, öntünk még hozzá vizet.
  4. A tojást alaposan felverjük, finoman hozzáadagoljuk a darát, majd egy perc pihentetés után a levesbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval vagy nagy lyukú reszelő segítségével.
  5. A húsdarabkákat is a leveshez adjuk.
  6. A tejszínt csomómentesre keverjük egy teáskanál liszttel, és behabarjuk vele a levest. Felaprított petrezselyemzölddel, és még egy kis jól összemorzsolt tárkonnyal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 75 perc

Húsételeink többségében csirkemellből készülnek. A hentesnél legtöbbször csontos csirkemellet veszek, aki nagyon előzékenyen ki is csontozza nekem, persze a csontot is megkapom a hússal együtt. Sajnálnám kidobni ezeket a csirkemellcsontokat, már csak azért is, mert a hentes bár nagyon rutinosan, szépen csontoz, de jócskán hagy húst a csontokon. Erre találtam ki ezt a majdnem hamis ragulevest, sok zöldséggel. Mivel a családunk nem nagy húsevő, viszont előnyben részesítjük a zöldségeket, meg a jó sűrű leveseket, mi nagyon szeretjük ezt a levest, és egyáltalán nem hiányoljuk belőle a még több húst.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!