Majdnem hamis csirkeragu grízgaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
63g csirkeaprólék92 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
12g búzadara43 kcal
Összesen
396
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g csirkeaprólék367 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
48g búzadara173 kcal
Összesen
1579
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
15.1g csirkeaprólék22 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
9 kcal
-
10.3g sárgarépa4 kcal
-
10.9g fehérrépa7 kcal
-
7.8g zeller3 kcal
-
7.2g karalábé1 kcal
-
9g gomba2 kcal
-
12.1g zöldborsó10 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
12.1g főzőtejszín16 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
2.9g búzadara10 kcal
Összesen
94
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 726.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 285.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 527 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 1326 micro
-
β-karotin 3659 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1711 micro
Összesen
396
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 72.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2907.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1350 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.2 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1143.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2110 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 523 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 668 micro
-
α-karotin 5303 micro
-
β-karotin 14635 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 6845 micro
Összesen
1579
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 320 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 413 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
0.5 db zeller
-
0.5 db karalábé
-
15 dkg gomba
-
20 dkg zöldborsó
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 tk tárkony
-
2 dl főzőtejszín
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 db tojás
-
4 evőkanál búzadara
Elkészítés
- A csirkemellcsontokat enyhén sós vízben megfőzzük. A levét leszűrjük, félretesszük. A csontokon lévő húst leszedegetjük, azt is félretesszük.
- A hagymát apró kockákra vágva az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a cikkekre vágottt gombát, azt is dinszteljük pár percig.
- Felöntjük a húslével, beletesszük az összedarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kevés tárkonyt szórunk hozzá, és készre főzzük. Ha kell, öntünk még hozzá vizet.
- A tojást alaposan felverjük, finoman hozzáadagoljuk a darát, majd egy perc pihentetés után a levesbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval vagy nagy lyukú reszelő segítségével.
- A húsdarabkákat is a leveshez adjuk.
- A tejszínt csomómentesre keverjük egy teáskanál liszttel, és behabarjuk vele a levest. Felaprított petrezselyemzölddel, és még egy kis jól összemorzsolt tárkonnyal ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11176
- Feltöltés dátuma: 2012. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Húsételeink többségében csirkemellből készülnek. A hentesnél legtöbbször csontos csirkemellet veszek, aki nagyon előzékenyen ki is csontozza nekem, persze a csontot is megkapom a hússal együtt. Sajnálnám kidobni ezeket a csirkemellcsontokat, már csak azért is, mert a hentes bár nagyon rutinosan, szépen csontoz, de jócskán hagy húst a csontokon. Erre találtam ki ezt a majdnem hamis ragulevest, sok zöldséggel. Mivel a családunk nem nagy húsevő, viszont előnyben részesítjük a zöldségeket, meg a jó sűrű leveseket, mi nagyon szeretjük ezt a levest, és egyáltalán nem hiányoljuk belőle a még több húst.