r
Nosalty Logó

Májas tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jutka41
Májas tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

Összesen 940 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

Összesen 3761 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

Összesen 229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3348 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 940 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6073.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    510 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    2359 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13606 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    69 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2619 micro
  • Kolin:
    1486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13392 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    3323 micro
Összesen 3761 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A húst -ami bármilyen hús lehet, ki-mit szeret- befűszerezzük, és tepsiben megsütjük.
  2. A májat nyersen ledaráljuk, vagy deszkán lekaparjuk.
  3. A petrezselymet apróra vágjuk.
  4. A lisztet, tojást, petrezselymet, májat és a fűszereket összekeverjük, mint amikor nokedlit készítünk, de egy kicsit sűrűbbre kell hagyni.
  5. Forró-sós vízben kifőzzük, és egy edénybe rakjuk.
  6. Majd amikor a hús megsült, a zsírját ráöntjük a májas tésztára, és együtt tálaljuk, savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5517
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 19.

Ajánló

Bármilyen savanyúság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jutka41 14 recept

Én egy szomszédomnál ettem először, és nagyon ízlett. Azóta én is megcsináltam, nagy sikere volt otthon. Az egész lényege a sült hús zsírja, mert az adja meg igazán az ízét. Bármilyen húst lehet sütni hozzá, kacsát, oldalast, csirkecombot, dagadót. Lényege: a jó sült hús zsírja.

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...