Magyaros töltött sertéskaraj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
17g kockasajt57 kcal
-
25g gyulai kolbász113 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
panírozáshoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
Összesen
870
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
68g kockasajt227 kcal
-
100g gyulai kolbász452 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
panírozáshoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
Összesen
3479
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
38.3g sertés rövidkaraj64 kcal
-
4.3g kockasajt14 kcal
-
6.4g gyulai kolbász29 kcal
-
11.5g lilahagyma4 kcal
-
3.4g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
panírozáshoz
-
12.8g finomliszt46 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
12.8g zsemlemorzsa50 kcal
Összesen
221
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4376.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 3518 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 188.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
870
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.9 g
Zsír
-
Összesen 132.4 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17505 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 2191 mg
-
Nátrium 14072 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 754.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 834 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 773 micro
Összesen
3479
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1117.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
húshoz
-
4 db kockasajt
-
10 dkg gyulai kolbász
-
2 db lilahagyma
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszersó ízlés szerint
panírozáshoz
-
20 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
húshoz
- A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk, és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk.
- A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük.
- Végül a hús másik felét ráhajtjuk, és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval.
- Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott, töltött karajszeleteket.
- Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös-hagymás tepsis burgonya volt.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 6357
- Feltöltés dátuma: 2016. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ha szeretnél egy különlegesebb rántott húst készíteni, akkor érdemes változtatni, és egy ízletes, magyaros tölteléket kipróbálni.