r
Nosalty Logó

Magyaros rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Magyaros rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1007 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1007 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    410.7 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8149 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    3620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1073 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 6045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplit felkockázzuk.
  2. Elkeverjük a juhtúrót a tejföllel.
  3. Az olajon megpirítjuk a szalonnát és a kolbászt.
  4. Egy tepsiben összekeverjük a krumplit, a tésztát, a juhtúrós tejfölt, a szalonnát, a kolbászt, a kisült zsírt, és a vékonyan felkarikázott lilahagymát.
  5. Ha szükséges, sózzuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9384
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 24.

Ajánló

A hagymát meg is piríthatjuk, vagy felkockázva tálaláskor is rátehetjük az ételre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros rakottas
szépróza 96 recept

A mélyhűtőt rendezgettem, amikor a kezembe akadt a juhtúró. A többi adta magát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...