Magyaros halászlé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Maggi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előkészítés
-
333g ponty254 kcal
-
167g törpeharcsa198 kcal
-
35 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
13g halászlékocka59 kcal
-
667g víz0 kcal
Alaplé készítése
Halászlé készítése
Tálalás
Összesen
575
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előkészítés
-
2000g ponty1524 kcal
-
1000g törpeharcsa1190 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
80g halászlékocka352 kcal
-
4000g víz0 kcal
Alaplé készítése
Halászlé készítése
Tálalás
Összesen
3450
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előkészítés
-
25.9g ponty20 kcal
-
12.9g törpeharcsa15 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
1.3g paprika0 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5 kcal
-
51.8g víz0 kcal
Alaplé készítése
Halászlé készítése
Tálalás
Összesen
45
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3051.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 1195 mg
-
Nátrium 1572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1037.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 1991 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
575
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 382.4 g
Zsír
-
Összesen 177.8 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18307.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 637 mg
-
Foszfor 7169 mg
-
Nátrium 9432 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 6225.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 11946 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 1465 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 982 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 513 micro
Összesen
3450
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Előkészítés
-
2 kg ponty
-
1 kg törpeharcsa
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
1 nagy db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
2 kk csípős fűszerpaprika
-
8 db halászlékocka
-
4 l víz
Alaplé készítése
Halászlé készítése
Tálalás
Elkészítés
Előkészítés
- A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A húsát kockázzuk. A fej- és farokrészt - úgy, hogy egy kevés hús maradjon rajta - meghagyjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kockázzuk.
Alaplé készítése
- A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a paprika- és paradicsomkockákat – aki szereti, egy kevés csípős fűszerpaprikát is adhat mellé – , és tovább pároljuk a hozzávalókat pár percig.
- Ekkor adjuk mellé a halfej és farok részeit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Tegyük mellé a Maggi Magyaros Halászlékockákat, és közepes lángon úgy, hogy éppen csak forrjon, kb. 40-45 perc alatt főzzük puhára az alapanyagokat.
- A főtt halrészekről szedjük le az értékes húst, majd a zöldségekkel és egy kevés lével együtt passzírozzuk át az egészet. Arra figyeljünk, hogy szálka ne maradjon a sűrítményben, amiből kb. 3 liternyire lesz szükségünk, ezért adjunk még hozzá vizet, ha kell.
Halászlé készítése
- Öntsük az alaplevet a bográcsba, adjuk hozzá a filézett darabolt halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kb. fél óra alatt főzzük puhára a halat. Közben állítsuk be a leves ízét, adjunk még hozzá további Maggi Magyaros Halászlékockákat és csípős paprikát, ha úgy érezzük.
Tálalás
- A halászlevet még forrón tálaljuk, adjunk mellé vastagon szelt friss fehér kenyeret és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 231
- 7 napos nézettség: 1877
- Össznézettség: 728848
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.
Ajánló
Ha van valami, ami magyaros étel, akkor a halászlé az - ne hagyjátok ki a bográcsszezont, főzzetek minél többször ízletes magyaros halászlevet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Maggi
18 recept
Nyáron és ősszel a természetbe vágyunk, ilyenkor jól esik a szabad ég alatt főzni és fogyasztani az ételt. Ezt a halászlevet úgy készítettük el, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a bogrács mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Halászlékocka felelt.