Magyaros csirkemáj Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
Összesen
264
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
1054
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
38.2g csirkemáj45 kcal
-
22.9g paprika4 kcal
-
22.9g paradicsom4 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
Összesen
81
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 676.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 258.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4187 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 760 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 1980 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
264
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91.6 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2705.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1664 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1035.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16749 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 340 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3041 micro
-
Kolin: 1017 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 433 micro
-
β-karotin 3187 micro
-
β-crypt 320 micro
-
Likopin 7919 micro
-
Lut-zea 1972 micro
Összesen
1054
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 1258 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 605 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
3 közepes db paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
1 nagy db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
majoranna ízlés szerint
-
1 kávéskanál paprikakrém
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- Lecsós alap: A szálasra vágott hagymát zsiradékon kevés sóval megfonnyasztjuk.
- Ezután megszórjuk a paprikával, átforgatjuk, és hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt, hámozott paradicsomot és zöldpaprikát.
- Fűszerezzük: só, bors, ételízesítő, piros arany, majd lefedve majdnem készre főzzük.
- Közben feldaraboljuk a májat, ujjnyi darabokra vagy ízlés szerint, és hozzáadjuk a lecsós alaphoz, megszórjuk majoránnával, átforgatjuk és készre főzzük, szükség szerint ízesítjük.
- Főtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 15165
- Feltöltés dátuma: 2014. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Könnyűnek nem igazán mondható ez az étel, de néha be lehet iktatni az étlapra, mivel a máj tele van vitaminokkal, tehát jótékony hatása van a szervezetünkre. Nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy villámgyorsan elkészül.