r
Nosalty Logó

Magyaros csicseriborsó-leves csülökkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Magyaros csicseriborsó-leves csülökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3317 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4022.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1356 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1777 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    13268 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 3103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót kb. 12 órát hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, és sós vízben kb. 1 ½ órát főzzük, majd leszűrjük.
  2. A csülköt megmossuk, és sós vízben, kb. 1 ½-2 óra alatt megfőzzük.
  3. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, majd kockákra vágjuk.
  4. A csülköt kivesszük, a fövő vizet kb. 1,2 literre felpótoljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és a csicseriborsót, és kb. 15 percig főzzük. A csülköt kicsontozzuk, és a húst falatnyi darabokra vágjuk.
  5. Közben az olajat egy edényben felforrósítjuk, a lisztet világosbarnára pirítjuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát, levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a paprikát. Felöntjük kb. 300 ml hideg vízzel, csomómentesre kavarjuk, majd hússal együtt a leveshez öntjük, és további 10-15 percig főzzük.
  6. A levest sóval, borssal ízesítjük, hozzákavarjuk a petrezselymet, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2347
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, laktató leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...