Magvas pite vackorral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
csakegygourmet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
370
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1480
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
8.6g napraforgómag50 kcal
-
8.6g lenmag46 kcal
-
8.6g tökmag39 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
2.9g mustár2 kcal
-
7.2g kéksajt25 kcal
-
57.6g körte30 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
Összesen
213
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 798.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 91.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
370
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 91.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3194 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 1095 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 365.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
1480
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
-
60 g napraforgómag
-
60 g lenmag
-
60 g tökmag
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál víz
-
2 ek mustár
-
50 g kéksajt
-
2 ek cukor
Elkészítés
- Őröljük meg a magokat az olajjal és annyi vízzel, hogy tapadós anyagot kapjunk, majd dolgozzuk össze. Kb. 3-5mm-re lapogassuk be egy kb. 20cm átmérőjű piteformába és süssük 180 fokon 15 percet.
- A körtét kevés cukorral karamellizáljuk meg.
- Mikor elkészült a pite, kenjük meg mustárral és kéksajjtal és tegyük be a sütőbe, hogy összeérjenek az ízek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 108
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
csakegygourmet
78 recept
Az alaptészta eredetileg kréker recept, de megállja a helyét pitetésztának. is. Ezt a kombinációt meg a vackor ihlette: egy nagy fát találtam az erdő szélén, melynek termésével hazatérhettem.