r
Nosalty Logó

Magvas perec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Magvas perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3961.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    316 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 4552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A hozzávalókat a sárgájával összegyúrjuk, majd lisztezett gyúrótáblán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  2. Perec-kiszúró formával kiszaggatjuk, és sütőpapírral borított tepsibe egymás mellé rakjuk a pereceket. Sütés közben csak kicsit nőnek, akkor is inkább felfelé.
  3. A tetejüket tojásfehérjével megkenjük, és magvakat szórunk (vagy inkább ragasztunk) rá.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23075
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magvas perec
Tomatotree 262 recept

Anyósomtól tanultam ezt a receptet, de ő sajttal szórta meg sütés előtt.  Ha nincs perec kiszúró formánk vagy időnk, akkor a kinyújtott tésztát cakkos szélű derelyevágóval ujjnyi vastagságú, kb. 10 cm hosszú rudakra is szabhatjuk. Ezt sokkal egyszerűbb a magvakkal is megszórni. : ) Irgalmatlan ammóniaszagot áraszt, míg sütjük, de ez elpárolog majd, és fogyasztáskor már se híre se hamva nem lesz. Sokáig eltartható, és az idő nem ront a minőségén.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...