Magos-túrós stangli báránybőrben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rekalein
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
36g tehéntúró53 kcal
-
36g finomliszt130 kcal
-
36g margarin256 kcal
-
16g tojás20 kcal
-
14g füstölt sajt47 kcal
-
6g tökmag25 kcal
-
27 kcal
-
7g mák38 kcal
-
4g szezámmag23 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
619
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
250g tehéntúró368 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
40g tökmag178 kcal
-
32g napraforgómag187 kcal
-
50g mák263 kcal
-
28g szezámmag160 kcal
-
12g só0 kcal
Összesen
4325
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
22.3g tehéntúró33 kcal
-
22.3g finomliszt81 kcal
-
22.3g margarin160 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
8.9g füstölt sajt29 kcal
-
3.6g tökmag16 kcal
-
2.9g napraforgómag17 kcal
-
4.5g mák23 kcal
-
2.5g szezámmag14 kcal
-
1.1g só0 kcal
Összesen
385
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1425.4 g
-
Cink 95 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 43 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
619
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.4 g
Zsír
-
Összesen 315.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 95 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9978 g
-
Cink 665 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1341 mg
-
Vas 517 mg
-
Magnézium 570 mg
-
Foszfor 1813 mg
-
Nátrium 4870 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 329.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 2075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1536 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
4325
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.3 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
385
kcal
Hozzávalók
-
250 g tehéntúró
-
250 g finomliszt
-
250 g margarin
-
100 g füstölt sajt
-
4 ek tökmag
-
4 ek napraforgómag
-
50 g mák
-
4 ek szezámmag
-
2 teáskanál só
Elkészítés
- A túrót összetörjük villával, a margarint és a füstölt sajtot lereszeljük.
- Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, túrót, margarint, sajtot, sót, beleütjük a tojást. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk a hozzávalókból, 15-30 percet pihentetjük a hűtőben, fóliába csomagolva.
- A masszát kisodorjuk, a képen látható bárányhoz kb. 4 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval kivágjuk a "bundáját", gombócokat formázunk, szorosan egymáshoz illesztjük őket.
- A maradék masszából megformázzuk a bárány fejét, lábát, farkát, helyükre illesztjük őket, majd az egészet bőségesen megkenjük a felvert tojással, pogácsánként megszórjuk a különböző magvakkal. (A bárány szeméhez szegfűborsot használtam, de lehet sima bors vagy szegfűszeg is, a szája egy chili szál lett.)
- Ha stangli készül a masszából, akkor kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Ilyenkor megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és/vagy sajttal, és derelyevágóval kb 1 cm széles csíkokra szeljük.
- Előmelegített, 180 °C-os sütőben 25-30 percet sütjük. Aki ropogósan szereti, számoljon rá plusz 10 percet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1674
- Feltöltés dátuma: 2014. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rekalein
27 recept
A kedvenc túrós-magvas stangli receptem gondoltam újra a húsvéti báránysült elé.