r
Nosalty Logó

Magos-túrós stangli báránybőrben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Magos-túrós stangli báránybőrben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4325 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.4 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9978 g
  • Cink
    665 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1341 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    4870 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 4325 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összetörjük villával, a margarint és a füstölt sajtot lereszeljük.
  2. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, túrót, margarint, sajtot, sót, beleütjük a tojást. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk a hozzávalókból, 15-30 percet pihentetjük a hűtőben, fóliába csomagolva.
  3. A masszát kisodorjuk, a képen látható bárányhoz kb. 4 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval kivágjuk a "bundáját", gombócokat formázunk, szorosan egymáshoz illesztjük őket.
  4. A maradék masszából megformázzuk a bárány fejét, lábát, farkát, helyükre illesztjük őket, majd az egészet bőségesen megkenjük a felvert tojással, pogácsánként megszórjuk a különböző magvakkal. (A bárány szeméhez szegfűborsot használtam, de lehet sima bors vagy szegfűszeg is, a szája egy chili szál lett.)
  5. Ha stangli készül a masszából, akkor kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Ilyenkor megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és/vagy sajttal, és derelyevágóval kb 1 cm széles csíkokra szeljük.
  6. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 25-30 percet sütjük. Aki ropogósan szereti, számoljon rá plusz 10 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1674
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magos-túrós stangli báránybőrben
Rekalein 27 recept

A kedvenc túrós-magvas stangli receptem gondoltam újra a húsvéti báránysült elé. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...