r
Nosalty Logó

Magos kenyér 3. - gluténmentes

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Magos kenyér 3. - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7915.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    7463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a hozzávalókat. Kizsírozunk egy kenyérformát.
  2. A 430 ml meleg vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, műanyag kanállal jól elkeverjük.
  3. Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős vizet is, majd a kézi mixer tésztakeverőjével alaposan összekeverjük.
  4. A tésztához adjuk a magokat, jól összekeverjük (a tészta ne legyen folyós, inkább kicsit keményebb állagú).
  5. Beleöntjük a kizsírozott formába, vízbe mártott fakanállal elsimíjuk a tetejét, folpack-kal letakarjuk, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  6. Elömelegítjük a sütöt.
  7. A kenyerkénk tetejét vízzel vagy olajjal (én olajjal) bekenjük, a tetejét hosszában késsel bemetszük.
  8. Megszórjuk a tetejét tökmaggal (nekem szeletelés közben szinte mind lepotyogott :( ), mehet is a sütőbe, de ne középre, hanem alulról a második sínre (ha 5 van), készre sütjük.
  9. Tűpróbát végzünk, ha nem ragad, akkor okés.
  10. Hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen kiborítjuk (ha kell, egy hurkapálcával körbe"törjük" a forma szélén a kenyerkét, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8859
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Ajánló

Sütés alatt még jócskán nő, én is megijedtem, hogy kifut a formából, de mivel a tészta elég kemény, így tartotta magát :). Esetleg hajtogatott alobalt tehetünk alá, ha féltjük a sütőnket, és óvni akarjuk magunkat a plusz munkától. kb. 14 szelet lett belőle, én a maradékot lefagyasztottam szeletelve, holnap tesztelem, milyen lesz másnapra, majd leírom. ui: másnap is jó, de legfinomabb frissen!!

Receptkategóriák

Ezt a receptet egy " Vegetarisch fit! " című német újságban találtam, megsütöttem, és megosztom veletek, mert nagyon ízletes kenyér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...