r
Nosalty Logó

Madártej szelet Ibi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ibi
Madártej szelet Ibi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 1139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    383.3 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4770.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2897 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 5697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojásfehérjét a 8 ek cukorral habbá verjük.
  2. 8 ek lisztben elkeverünk 1 tk sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.
  3. Krém: Érdemes először a krémet megfőzni, így van elég ideje kihűlni, amíg megsül a tészta.
  4. 8 tojássárgáját, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet, a vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverjük (lassan adagolva, és csomómentesen elkeverni). Sűrűre főzzük, kihűtjük.
  5. 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan elkeverjük (én lereszelem a vajat a könnyű feldolgozás végett), a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
  6. Tetejére: 4 dl tejszínből kemény habot verünk (lehet beletenni habfixálót is), rásimítjuk a krémre.
  7. Megszórhatjuk csokireszelékkel, pirított mandulával, kókusszal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11914
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk mindig bejön, mivel szeretjük a habos-krémes sütiket. Könnyű elkészíteni, jó vendégváró, nem kerül sokba.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...