Madártej Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
375g tej210 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
19 kcal
-
10 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g étcsokoládé41 kcal
Összesen
485
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g tej840 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
38 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Összesen
1939
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
75g tej42 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
4 kcal
-
0.5g vaníliás pudingpor2 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1.5g étcsokoládé8 kcal
Összesen
97
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
485
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3885.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1900 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 1215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.5 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 274.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 987 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1322 micro
Összesen
1939
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
1.5 l tej
-
1 ek vaníliás pudingpor
-
6 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
Elkészítés
- A tojások sárgájátelkeverjük egy kevés tejjel, a kétféle cukorral és a pudingporral, a mazsolát megmossuk és forró vízbe áztatjuk, a tejet tűzre tesszük, a vaníliával ízesítjük és felforraljuk.
- Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd cukorral ízesítjük.
- A gyöngyözve forró tejbe egy hideg vízbe mártott evőkanállal galuskákat szaggatunk, de egyszerre csak párat tegyünk bele, mivel a főzés alatt megnőnek a habok.Kb. fél perc után megfordítjuk őket, és megfőzzük a másik oldalán is. Ezután egy szűrőkanállal kiszedjük, és megfőzzük az összes habot.
- A tejhez hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, lehúzzuk a tűzről,és a tojásos, pudingos masszát egy habverővel belekeverjük, majd rövid időre visszatesszük a tűzre.
- Ezután egy hőálló tálba öntjük, rátesszük a habokat, és lehűtjük. Tetejét csokireszelékkel díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk. A mazsola elhagyható, de mi így szeretjük.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5069
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
RETRO KEDVENC!!!