r
Nosalty Logó

Madártej ahogy Nusi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártej ahogy Nusi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2570 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 429 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5024.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    2512 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    1316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 2570 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéből 2 evőkanál cukor hozzáadása után kemény habot verünk.
  2. Egy nagy lábosban közben vizet forralunk, majd a lobogó vízbe egy kanállal beleszaggatjuk a habot. Egyszerre mindig csak annyit, hogy meg tudjuk őket fordítani. Egy-egy oldalát kb. fél percig főzzük.
  3. Ha kész, lecsepegtetjük, és egy tányérra rakjuk őket.
  4. A tojássárgákat 8 evőkanál cukorral, 2 csomag pudingporral, 1 csomag vaníliás cukorral, valamint fél liter tejjel csomómentesre keverjük.
  5. 1,5 liter tejet felforralunk, és hozzáöntjük a keverékünket.
  6. Fél perc főzés után levesszük a tűzről, és jénai tálba öntjük hűlni. A tetejére rákanalazzuk a madarakat. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 41542
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első madártejem készítésének alkalmával valamit nagyon elbaltáztam. Aztán, hogy mentsem a menthetőt, ösztönből javítottam a hibát. Ez lett az eredménye. Azóta sem kísérleteztem más recepttel, nekem ez vált be, és imádja az egész család. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...