Madárkák Húsvétra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g víz0 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
A díszítéshez
Összesen
423
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 90.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
423
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4290.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 2888 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 454.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 347 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
2114
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a cukor és víz segítségével felfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. 30 percig kelesztjük.
- 10 kis cipót formálunk belőle.
- A cipókból letépünk egy darabot, majd golyót formálunk, ez lesz a feje. A testéhez pedig a maradék tésztából sodrunk egy rudat, amire egy csomót kötünk.
- Innen már gyerekjáték. A testére illesztjük a fejét, majd szemet és csőrt csinálunk neki.
- Bekenjük tojással, majd azonnal a sütőbe nyomjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1625
- Feltöltés dátuma: 2012. április 08.
Ajánló
A Húsvéti asztalt tehetjük vele változatossá, hangulatossá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
A Húsvéti madárkákat nagyon régóta készíti anyukám. Most megmutatta nekem is, hogyan kell. Nálunk minden Húsvétkor van, de ennek ellenére nem csak Húsvétra készítjük. Hangulatosabbá teszik a reggeli asztalt ezek a kis csibék. Ha a tetejére kent tojásba előzőleg keverünk egy kis ételszínezéket, változatos színű tollmintázatot kapunk.