r
Nosalty Logó

Litván céklakrémleves Amy módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Litván céklakrémleves Amy módra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

209
Kalória
12.5g
Fehérje
14.6g
Szénhidrátok
11.9g
Zsír
234.2g
Víz
223.8g
Koleszterin
3.1g
Rost
6.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 1256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk, vigyázzunk, mert mindenünk rózsaszín lesz, ha nem figyelünk. Megmossuk és felkockázzuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál kevesebb ideig kell majd főzni.
  2. Az ételízesítővel, borssal és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni fedő alatt. Közben kóstoljunk, hogy elég sósnak érezzük-e a céklát vagy sem, mert akkor még kell bele tenni.
  3. Amikor megfőtt, félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha már langyos, egy mixerbe átszedjük lé nélkül a céklákat, hozzáöntjük a joghurtot, és turmixolunk, ha nagyon sűrű lett, a főzőléből öntünk hozzá, mindig csak keveset, keverünk, és megnézzük az állagát.
  4. A főtt tojásokat héjmentesen a szeletelőbe tesszük. Egyszer egyik irányból, aztán másik irányból nyomjuk rá. Így kis kockákra vágtuk őket. A hagymát és a kaprot is kis darabokra vágjuk.
  5. Tálalás: Szedünk a céklakrémből langyosan vagy hidegen (időjárástól függően), közepére a kockázott tojást tesszük. A hagymából csak egy csipetnyit szórunk. A kaporral megkoronázzuk. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ez a leves leginkább nyári napokon hoz egy kis enyhülést testünknek, de ettől még bármikor ehetjük, így tettem én is most. Igaz nem jéghidegen, hanem langyosan tálaltam. Az íze fantasztikusan friss és krémes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!