r
Nosalty Logó

Lisztmentes máktorta mascarponekrémmel és gránátalmával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Lisztmentes máktorta mascarponekrémmel és gránátalmával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 4927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 618 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    399 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9822.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    4673 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1094 mg
  • Foszfor
    3315 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 4927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 334 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat kikeverjük a cukor háromnegyedével, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük a maradékkal.
  2. A Vénusz első préselésű napraforgó étolajat folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk. A sütőport elkeverjük a mákkal, majd hozzáadjuk a tojásos-cukros keverékhez.
  3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy citrom reszelt héját, majd a felvert habot fokozatosan, óvatosan beleforgatjuk ebbe a masszába.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm-es tortaformát, belehalmozzuk a masszát, és 170 fokon kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük: ha beleszúrunk egy fogpiszkálót, és nem ragad rá semmi, akkor kész. A tortát hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a feltéteket.
  5. A mascarponét összekeverjük egy csomag vaníliás cukorral, tejszínnel és egy citrom reszelt héjával. Miután jól kihabosítottuk, rákenjük a torta tetejére.
  6. Ezután rászórjuk a gránátalma magjait, amit előzőleg megpucoltunk. A kész tortát betehetjük a hűtőbe dermedni, de azonnal is tálalhatjuk, szeletekre vágva.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 312
  • Össznézettség: 284
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lisztmentes máktorta mascarponekrémmel és gránátalmával
Vénusz 80 recept

Nagyon kedveljük az egyszerű, sallangmentes és klasszikus recepteket. Ez a mákos sütemény is ilyen: szuper szaftos, puha, könnyű, ugyanakkor gazdag és karakteres mákhangsúlyos íze van. A mascarponekrém a tetején és a savanykás gránátalmaszemek tökéletesen kiegészítik egymást. Ráadásul könnyen elkészíthető, mindössze pár hozzávalóból áll, kicsik és nagyok egyaránt imádják! A torta gluténmentes, hiszen a búzalisztet az őrölt mák és dió teljes egészében helyettesíti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...