Lisztmentes máktorta mascarponekrémmel és gránátalmával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
38g mák197 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
38g mascarpone152 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
38g gránátalma17 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
Összesen
618
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
300g mák1575 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
300g mascarpone1212 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
Összesen
4927
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
20.4g mák107 kcal
-
14.9g tojás19 kcal
-
8.1g cukor32 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0.8g citromhéj0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
20.4g mascarpone82 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
20.4g gránátalma9 kcal
-
6.8g napraforgó olaj60 kcal
Összesen
334
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1227.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 584 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
618
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 399 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9822.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 4673 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 1094 mg
-
Foszfor 3315 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.5 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 369.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 626 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 976 micro
Összesen
4927
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
334
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
120 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 citromból nyert citromhéj
-
1 tk sütőpor
-
300 g mascarpone
-
100 ml habtejszín
-
1 db gránátalma
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat kikeverjük a cukor háromnegyedével, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük a maradékkal.
- A Vénusz első préselésű napraforgó étolajat folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk. A sütőport elkeverjük a mákkal, majd hozzáadjuk a tojásos-cukros keverékhez.
- Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy citrom reszelt héját, majd a felvert habot fokozatosan, óvatosan beleforgatjuk ebbe a masszába.
- Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm-es tortaformát, belehalmozzuk a masszát, és 170 fokon kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük: ha beleszúrunk egy fogpiszkálót, és nem ragad rá semmi, akkor kész. A tortát hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a feltéteket.
- A mascarponét összekeverjük egy csomag vaníliás cukorral, tejszínnel és egy citrom reszelt héjával. Miután jól kihabosítottuk, rákenjük a torta tetejére.
- Ezután rászórjuk a gránátalma magjait, amit előzőleg megpucoltunk. A kész tortát betehetjük a hűtőbe dermedni, de azonnal is tálalhatjuk, szeletekre vágva.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 312
- Össznézettség: 284
- Feltöltés dátuma: 2024. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
80 recept
Nagyon kedveljük az egyszerű, sallangmentes és klasszikus recepteket. Ez a mákos sütemény is ilyen: szuper szaftos, puha, könnyű, ugyanakkor gazdag és karakteres mákhangsúlyos íze van. A mascarponekrém a tetején és a savanykás gránátalmaszemek tökéletesen kiegészítik egymást. Ráadásul könnyen elkészíthető, mindössze pár hozzávalóból áll, kicsik és nagyok egyaránt imádják! A torta gluténmentes, hiszen a búzalisztet az őrölt mák és dió teljes egészében helyettesíti!