r
Nosalty Logó

Linzerkék ahogy Papillon készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Häxa
Linzerkék ahogy Papillon készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    216 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4529.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1059 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 4962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk (ha nincs időnk tovább foglalkozni vele, hűtőben elvan 1-2 napot a tészta).
  2. Vékonyra nyújtjuk (én olyan 3 mm-esre szoktam), mert így pillanatok alatt megpuhul majd, de ki hogy szereti.
  3. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire pakolásszuk.
  4. 10-12 perc alatt megsütjük, ha kihűlt, lekvárral vagy dzsemmel összeragasztjuk a párokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2138
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyám receptje, és évtizedek óta beválik... Dobozban sokáig eláll, bár nálunk erre nem szokott alkalma nyílni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...