r
Nosalty Logó

Lilahagymás-sajtos-rántottás szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Lilahagymás-sajtos-rántottás szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6103.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    3936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 1165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    559 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőbe öntjük az olajat.A lilahagymát először vékony karikára vágjuk, majd azt még négybe. Ezt is a serpenyőbe rakjuk, és 2-3 perc alatt picit megpirítjuk.
  2. Ekkor ráöntjük a tejjel, sóval felvert tojásokat, és megsütjük úgy, hogy amikor beleöntöttük a tojást, akkor megvárjuk, amíg megsül egy kicsit, és akkor fakanállal a serpenyő eddig oldaláról a másikra húzzuk. Ha az egyik oldal megsült, megfordítjuk.
  3. A sajt felét elosztjuk 2 szelet kenyérre, és ezekre fektetjük a tojást. A maradék sajttal megszórjuk a rántotta tetejét, és rátesszük a másik két szeletet. Rányomkodjuk.
  4. Megmossuk a paradicsomot és az uborkát. A paradicsomot cikekkre, az uborkát karikákra vágjuk. Mire ezzel elkészültünk, addigra a sajt megolvad, és a szendvicseket átlósan ketté vágjuk.
  5. A paradicsommal és az uborkával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4222
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lilahagymás-sajtos-rántottás szendvics
Gonoszka1 428 recept

Ez a szendvics nagyon finom és laktató. Igaz egy kicsit több vele a munka, mint egy átlagos szendviccsel, de remek piknikre vagy tízóraira a gyerekeknek alufóliába csomagolva. Vagy akár még a munkahelyre is ebédnek kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...