r
Nosalty Logó

Lilahagymás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
villers
Lilahagymás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 1164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 4655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6394.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    4521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    442 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2725 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1886 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 4655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a sóval, majd beletesszük a felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, és az egészet dagasztófejjel ellátott robotgéppel simára gyúrjuk. Ha túl lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet tehetünk hozzá.
  3. A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  4. Közben a margarinon a félkarikákra vágott hagymát megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, és a hagyma kb. 3/4-ével megkenjük, majd ránézésre fentről 3 részre osztjuk, és afelső harmadát visszahajtjuk, erre ráhajtjuk az alsó harmadot. Most egy hosszabb csíkot kaptunk, erre kenjüka maradék hagymát, majd ezt is hárombahajtogatjuk ugyanúgy, csak most oldalról.
  6. Újrapihentetjük 1 órát.
  7. Kb. 1 ujjnyiranyújtjuk (ne legyentúl vékony!), és kiszaggatjuk(én kb. 5 centisekre).
  8. Tepsibe tesszük, és még ott is pihentetjük kb. fél órát.
  9. Tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben "szépre" sütjük .
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 57112
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 15.

Ajánló

Bármikor, bármennyit... Egy vendégségbe vagy ha vendégek jönnek, vagy csak úgy...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
villers 4 recept

Soha nem sütöttem pogácsát, vagyis csak egyszer, de valahogy olyan száraz lett. Most viszont már hónapok óta nézegetem a recepteket, és nekem ez tetszett a legjobban, amit Limara oldalán találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...