Lilahagymás - fetás vízitorma saláta
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g lilahagyma46 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
50g vízitorma5 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g lilahagyma91 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
100g vízitorma10 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
56.5g lilahagyma21 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
3.4g barna cukor13 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
1.1g balzsamecet1 kcal
-
22.6g vízitorma2 kcal
-
11.3g feta sajt30 kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1096.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 700 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 162.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 899 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2658 micro
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2193 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 325.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1797 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5316 micro
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1202 micro
Hozzávalók
-
25 dkg lilahagyma
-
20 g vaj
-
3 teáskanál barna cukor
-
0.5 kk só
-
1 ek balzsamecet
-
10 dkg vízitorma
-
5 dkg feta sajt
Elkészítés
- A lilahagymából Petra receptje (http://www.nosalty.hu/recept/hagymalekvar-1) szerint hagymalekvárt készítünk: felszeleteljük, és a megolvasztott vajon a cukor, só, bors és balzsamecet hozzáadásával, lefedve, időnként megkeverve puhára pároljuk.
- Összekeverjük a megmosott, száráról letépkedett vízitormalevelekkel és az apróra morzsolt vagy felkockázott fetával.
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3114
- Feltöltés dátuma: 2011. november 03.
Ajánló
Én fokhagymás-vajas, pirított bruschettával ettem: jól megkentem a szeletet vajjal, apróra vágott fokhagymát szórtam rá és a sütőben pár perc alatt megpirítottam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tavaly, az egyetem első évében a St John's College menzáját látogattam - érdekes élmény volt az angol közétkeztetés. A magyar menza "milánóijával" meg finomfőzelékével (hogy a paradicsomos káposztát ne is említsem...) össze sem hasonlítható a minőség, a választék nagysága, az egészséges ételek aránya. De hát ez is csak menza volt, mindig ugyanazok - az unalmasan angol - ízek, úgyhogy hiányoltam nagyon édesanyám (meg Durcsó...) konyháját. Most, hogy végre magamnak főzök az albérletben, inkább az Anya receptje szerinti tökfőzeléket, a magyar kolbászos rakott krumplit meg a töki pompost preferálom - de azért ez a menzán igen kedvelt saláta is terítékre került. Nem tudom, otthon mennyire lehet vízitormát kapni (a szótár szerint ez a watercress magyar neve), ha találtok, érdemes kipróbálni!