r
Nosalty Logó

Light-os rácos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Light-os rácos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    504 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4888.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    3023.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    583 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    1168 micro
  • β-karotin
    9208 micro
  • β-crypt
    955 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    5290 micro
Összesen 2733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    648 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk. A paprikát kicsumázzuk. Minden zöldséget alaposan megmosunk és felkarikázunk.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy tepsit kikenünk az olívaolajjal. Beleteszünk egy réteg krumplit, majd egy réteg paradicsomot, majd a paprika és a hagyma fele következik. Persze minden réteget enyhén sózunk. Erre fektetjük a csirkemell szeleteket. Majd újra a hagyma másik fele, a paprika, majd a krumpli és végül a paradicsom másik fele következik.
  4. A tejfölt kikeverjük a pirospaprikával és csipet sóval. Rákenjük az ételünk tetejére.
  5. Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe toljuk. 210 fokon kb. 50 percet sütjük, majd levéve a fóliát róla még 10 percet.
  6. Melegen tálaljuk ezt a finom, egészséges fogást.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5000
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Light-os rácos csirkemell
Gonoszka1 428 recept

Ez a fogás így elkészítve beilleszthető diétába és nagyon finom. Persze ha valaki hiányolja belőle a szalonnát, akkor alulra-felülre tehet egy sor bacont. Ezekkel az alapanyagokkal elkészítve, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 107 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...