Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz
Hozzávalók
Burgonyás derelye
-
1.5 kg burgonya
-
400 g rétesliszt
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
Továbbá
-
1 csokor petrezselyem
-
snidling ízlés szerint
-
turbolya ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg vöröshagyma
-
20 dkg libatepertő
-
25 dkg vargánya gomba
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek lekvár/ dzsem
687
Kalória
44.2g
Fehérje
58.3g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
260.2g
Víz
135.7g
Koleszterin
4.5g
Rost
5.7g
Cukor
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Burgonyás derelye
-
150g burgonya87 kcal
-
40g rétesliszt146 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
Továbbá
-
150g marhahús213 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
5g libazsír41 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
20g libatepertő151 kcal
-
25g vargánya gomba5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17 kcal
Összesen
687
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Burgonyás derelye
-
1500g burgonya866 kcal
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
Továbbá
-
1500g marhahús2130 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g libazsír405 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
100g puffasztott amarant0 kcal
-
200g libatepertő1514 kcal
-
250g vargánya gomba53 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
Összesen
6861
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Burgonyás derelye
-
33.4g burgonya19 kcal
-
8.9g rétesliszt32 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
-
0.4g tojássárgája1 kcal
-
0g só0 kcal
Továbbá
-
33.4g marhahús47 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
1g libazsír9 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g puffasztott amarant0 kcal
-
4.5g libatepertő34 kcal
-
5.6g vargánya gomba1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.3g lekvár/ dzsem4 kcal
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 809.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 260.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 496 micro
-
β-karotin 1410 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
687
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 441.7 g
Zsír
-
Összesen 298.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8099.1 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 676 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 792 mg
-
Foszfor 4756 mg
-
Nátrium 1245 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 45 mg
Víz
-
Összesen 2602 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1532 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 66 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 781 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 584 micro
-
Kolin: 1871 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 4959 micro
-
β-karotin 14103 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3509 micro
Összesen
6861
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
151
kcal
Elkészítés
Burgonyás derelye
- A marhapofahúst húslevesnek elkészítjük, majd apróra vágjuk, metélőhagymát, sót, libazsíron sült hagymát, petrezselymet, finomra őrölt borsot adunk hozzá.
- A libatepertőt felaprítjuk, megpirítjuk. Puffasztott amaránt magot keverünk hozzá.
- A derelyét elkészítjük. Főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a hozzávalókat, és összegyúrjuk. A tésztákat ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazunk az egyikre, annyit, ahány darabot szeretnénk. Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele az alsó, lekváros tésztát. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd derelyevágóval véglegesen elvágjuk a derelyéket.
- 2-3 perc alatt kifőzzük, majd az amaránttal összekevert libatepertő morzsában a derelyéket megforgatjuk.
- A vargányagombát megmossuk, vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk, friss borssal, fokhagymaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha ínyencek szeretnétek lenni, akkor az általam készített hagymalekvárból is tálalhattok mellé.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 120 perc
- Főzés ideje: 5 perc
Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva. Oláh Zoltán mesterséf ezúttal egy csodálatos, extra tavaszi fogást mutat nektek: burgonyás batyukat készít, omlós marhapofával és ízletes vargányával megtöltve. Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!