Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Castellum Hotel Hollókő****
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Burgonyás derelye
-
150g burgonya87 kcal
-
40g rétesliszt146 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
Továbbá
-
150g marhahús213 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
5g libazsír41 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
20g libatepertő151 kcal
-
25g vargánya gomba5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17 kcal
Összesen
687
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Burgonyás derelye
-
1500g burgonya866 kcal
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
Továbbá
-
1500g marhahús2130 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g libazsír405 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
100g puffasztott amarant0 kcal
-
200g libatepertő1514 kcal
-
250g vargánya gomba53 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
Összesen
6861
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Burgonyás derelye
-
33.4g burgonya19 kcal
-
8.9g rétesliszt32 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
-
0.4g tojássárgája1 kcal
-
0g só0 kcal
Továbbá
-
33.4g marhahús47 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
1g libazsír9 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g puffasztott amarant0 kcal
-
4.5g libatepertő34 kcal
-
5.6g vargánya gomba1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.3g lekvár/ dzsem4 kcal
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 809.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 260.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 496 micro
-
β-karotin 1410 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
687
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 441.7 g
Zsír
-
Összesen 298.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8099.1 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 676 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 792 mg
-
Foszfor 4756 mg
-
Nátrium 1245 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2602 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1532 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 66 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 781 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 584 micro
-
Kolin: 1871 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 4959 micro
-
β-karotin 14103 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3509 micro
Összesen
6861
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
151
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Burgonyás derelye
-
1.5 kg burgonya
-
400 g rétesliszt
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
Továbbá
-
1 csokor petrezselyem
-
snidling ízlés szerint
-
turbolya ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg vöröshagyma
-
20 dkg libatepertő
-
25 dkg vargánya gomba
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek lekvár/ dzsem
Elkészítés
Burgonyás derelye
- A marhapofahúst húslevesnek elkészítjük, majd apróra vágjuk, metélőhagymát, sót, libazsíron sült hagymát, petrezselymet, finomra őrölt borsot adunk hozzá.
- A libatepertőt felaprítjuk, megpirítjuk. Puffasztott amaránt magot keverünk hozzá.
- A derelyét elkészítjük. Főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a hozzávalókat, és összegyúrjuk. A tésztákat ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazunk az egyikre, annyit, ahány darabot szeretnénk. Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele az alsó, lekváros tésztát. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd derelyevágóval véglegesen elvágjuk a derelyéket.
- 2-3 perc alatt kifőzzük, majd az amaránttal összekevert libatepertő morzsában a derelyéket megforgatjuk.
- A vargányagombát megmossuk, vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk, friss borssal, fokhagymaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha ínyencek szeretnétek lenni, akkor az általam készített hagymalekvárból is tálalhattok mellé.
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 550
- Feltöltés dátuma: 2019. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Castellum Hotel Hollókő****
5 recept
Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva. Oláh Zoltán mesterséf ezúttal egy csodálatos, extra tavaszi fogást mutat nektek: burgonyás batyukat készít, omlós marhapofával és ízletes vargányával megtöltve. Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva.