r
Nosalty Logó

Libasült zellerpürével és almakompóttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Libasült zellerpürével és almakompóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Összesen 1271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Összesen 5081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5066 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    3798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.9 g

Zsír

  • Összesen
    355.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20263.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    3631 mg
  • Nátrium
    15191 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2728.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 5081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. A libamell bőrét vagdossuk be haránt két irányból úgy, hogy rombuszmintás legyen. (Kockamintát is lehet bele vagdosni: a lényeg, hogy jól kisüljön belőle a zsír.)
  3. A sót keverjük össze a borssal és a majorannával, majd ezzel a keverékkel dörzsöljük be a libamellet alul-felül.
  4. A hagymákat vágjuk 4-6 részbe, a fokhagyma gerezdekre csapjunk rá a kés lapjával, hogy jobban kiereszthessék az illatukat. A hagymaféléket tegyük a tepsi aljába, helyezzük rá a bepácolt libamellet, és fedjük le az edényt. Lefedve süssük a libát 2,5 óráig, majd további fél órát úgy, hogy ne legyen letakarva.
  5. A zellergumót hámozzuk meg, és kockázzuk fel, majd sós vízben tegyük fel főni. Ha megpuhult, öntsük le róla a vizet, kanalazzuk rá a vajat (gheet) és a kókusztejet, majd egy merülőturmix segítségével keverjük krémesre.
  6. A kompóthoz hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, öntsük fel 1 dl fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal és xilittel ízesített vízzel, forraljuk 1 percig, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Ha megsült a libamell, akkor öntsük le alóla a zsírt, vágjuk 4-6 részre, majd a zellerpürével és a kompóttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11001
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettünk néhány libát, persze a mája és combja fogyott el először. A mell szárazságától mindig viszolygok egy kicsit. Aztán eszembe jutott, hogy van az a bizonyos lassú hőfokon való sütés, ami álllítólag finom szaftosan tartja a húsokat, és tényleg...

Hozzávalók

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...