Libasült zellerpürével és almakompóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A sülthöz
-
250g libamell928 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
5g só0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g bors1 kcal
A zellerpüréhez
A kompóthoz
-
375g alma176 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g xilit3 kcal
Összesen
1271
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A sülthöz
-
1000g libamell3710 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
21g só0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
1g bors3 kcal
A zellerpüréhez
A kompóthoz
-
1500g alma702 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g xilit12 kcal
Összesen
5081
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A sülthöz
-
25.3g libamell94 kcal
-
8.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zellerpüréhez
A kompóthoz
-
37.9g alma18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0.1g xilit0 kcal
Összesen
128
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 88.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5066 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 908 mg
-
Nátrium 3798 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 682.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
1271
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.9 g
Zsír
-
Összesen 355.2 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 182 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 830 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20263.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 750 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 3631 mg
-
Nátrium 15191 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.8 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2728.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
5081
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A sülthöz
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
10 gerezd fokhagyma
-
3 tk só
-
2 tk majoranna
-
1 kk bors
A zellerpüréhez
A kompóthoz
-
1 tk fahéj
-
8 db szegfűszeg
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
A sülthöz
- Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
- A libamell bőrét vagdossuk be haránt két irányból úgy, hogy rombuszmintás legyen. (Kockamintát is lehet bele vagdosni: a lényeg, hogy jól kisüljön belőle a zsír.)
- A sót keverjük össze a borssal és a majorannával, majd ezzel a keverékkel dörzsöljük be a libamellet alul-felül.
- A hagymákat vágjuk 4-6 részbe, a fokhagyma gerezdekre csapjunk rá a kés lapjával, hogy jobban kiereszthessék az illatukat. A hagymaféléket tegyük a tepsi aljába, helyezzük rá a bepácolt libamellet, és fedjük le az edényt. Lefedve süssük a libát 2,5 óráig, majd további fél órát úgy, hogy ne legyen letakarva.
- A zellergumót hámozzuk meg, és kockázzuk fel, majd sós vízben tegyük fel főni. Ha megpuhult, öntsük le róla a vizet, kanalazzuk rá a vajat (gheet) és a kókusztejet, majd egy merülőturmix segítségével keverjük krémesre.
- A kompóthoz hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, öntsük fel 1 dl fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal és xilittel ízesített vízzel, forraljuk 1 percig, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha megsült a libamell, akkor öntsük le alóla a zsírt, vágjuk 4-6 részre, majd a zellerpürével és a kompóttal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11001
- Feltöltés dátuma: 2013. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Vettünk néhány libát, persze a mája és combja fogyott el először. A mell szárazságától mindig viszolygok egy kicsit. Aztán eszembe jutott, hogy van az a bizonyos lassú hőfokon való sütés, ami álllítólag finom szaftosan tartja a húsokat, és tényleg...