r
Nosalty Logó

Libanoni csirkemell ragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
l.kopona
Libanoni csirkemell ragu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

757
Kalória
50.6g
Fehérje
113.3g
Szénhidrátok
12.1g
Zsír
169.8g
Víz
91.3g
Koleszterin
21.2g
Rost
12g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3033 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 757 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2489 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

Víz

  • Összesen
    679.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1560 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2496 micro
  • β-karotin
    6670 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 3033 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1160 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

  1. A gerslit és a csicseriborsót külön kell kezelni az előkészítés során. Mindkettőt átöblítjük mielőtt odatesszük ázni. Mindkét alapanyagot áztatjuk kb. 8-12 órát, majd külön-külön megfőzzük sós vízben félkészre fűzzük (a csicseriborsó ne legyen puha, roppanjon kicsit, és a gersli se legyen pépes, túl puha, mert még az összeöntés után is főni fog egy kicsit). A megfőtt gerslit és csicseriborsót a leve nélkül adjuk hozzá az ételhez.
  2. A kockára vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára , vagy kb. 4 cm hosszú csíkokra vágott csirkemellet. Ekkor fűszerezem a húst őrölt köménnyel, sóval és kakukkfűvel.
  3. Amikor a csirkemell már majdnem megsült, hozzáadom a kis kockákra vágott sárgarépát, lecsót, paradicsompürét és babérlevelet.
  4. Hozzáöntöm a gerslit és a csicseriborsót, és annyi vizet adok hozzá, hogy éppen ellepje. Addig főzöm, míg a ráöntött víz el nem fő. Az étel állagának olyannak kell lennie, mint a sóletnek.

Recept infó

  • Főzés ideje: 45 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Ennek a receptnek a primtív változatával a sulim (ahol tanítok) menzáján találkoztam (egy igen száraz, fura ízű étel volt). Én ezt azóta továbbfejlesztettem, dúsítottam és át is neveztem. Eredeti neve marokkói pulykaragu, de annyi változtatást hajtottam végre, hogy muszáj volt átnevezni. Lényegében a menzáról csak az ötlet jött. Bár a neve igen különlegesen hat, de ne számítsunk nagyon exkluzív fogásra. Baráti körömben már igen nagy sikert aratott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!