r
Nosalty Logó

Libamáj tokaji mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Libamáj tokaji mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    988 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    4228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4791.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    548 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    246 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74841 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    432 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5928 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74808 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4965 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, szépen óvatosan vékony (de nem túl vékony) szeletekre vágjuk, vigyázunk, hogy ne törjön szét, sózzuk, borsozzuk kissé, és mindkét oldalát megszórjuk liszttel.
  2. A gyümölcsöket és a hagymát ízlés szerint felvágjuk, nem túl apróra, legyen látványos a végeredmény.:)
  3. Néhány dkg vajat felhevítünk, a máj mindkét oldalát megsütjük, ennek alig kell pár perc, így kívül szép piros lesz, belül lágy és krémes.
  4. A megmaradt vajban megpirítjuk a szőlőt (nagy szemű), almát, pórét, majd mikor puha minden, nyakon öntjük az illatos tokajival, és addig főzzük tovább, míg szép sűrű nem lesz.
  5. Pirítóssal szoktam tálalni, mint a képen is látszik, kenyérke, máj, szósz!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 13164
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Mindenkinek, aki kedveli a különlegesebb ízeket vagy alkohollal bolondított fogásokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem saját recept sajnos, de mintha csak nekem találták volna ki;  és az "Igét" terjeszteni kell! Pikáns, egyszerű, elronthatatlan, na és persze a lényeg, a libamáj! Nyilván nem túl pénztárcabarát, de Karácsonykor nem sajnálom a Családtól és magamtól sem ezt a finomságot,  minden évben elkészítem. A májat kifejezetten nem kedvelő Szeretteim is két pofira ették! (Persze, aki ismeri, tudja, hogy ez nem olyan fajta máj.:) ) Igazi karácsonyi hangulatelem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...